Arkitekter Uten Grenser, Norge

Ukrainske flytkninger i Oslo tegner bygg i Ukraina

Del
Fredag 19. mai 2023 åpnet utstillingen Time Space Existence i Venezia som vier stor oppmerksomhet til et unikt prosjekt. Mens krigen pågår i Ukraina, skal et bygg reises i Vest-Ukraina.

Arkitekter uten grenser Norge er en organisasjon som jobber fra Oslo. Oppdragsgiver for bygget er organisasjonen KPK-Ukraina. Bygget er tegnet av de ukrainske flyktningene Daria Reint, Kateryna Kuzmenko, Liliia Luherina og Valentyna Getman som alle bor i Oslo. Prosjektleder er Paola Bornaschella.

Bygget skal oppføres i Nevyts’ke i det vestlige Ukraina.

Utstillingen ble åpnet av Norges ambassadør i Roma, Johan Vibe og direktør i Arkitekter uten grenser Norge, Alfonso Rengifo i Palazzo Bembo fredag 19. mai 2023. Arkitekturbiennalen i Venezia er en særskilt biennale for arkitektur, og er verdens viktigste møtested for arkitektur.

Ambassadør Vibe sa under åpningen at de fire ukrainske arkitektene har vist et stort mot og gitt et viktig bidrag for at et eldresenter nå vil bygges i Ukraina. Vibe trakk frem samarbeidet i Oslo mellom Arkitekter uten grenser, KPK-Ukraina, Grape Architects, kommunen og lokalsamfunnet i Vika i Oslo som et integrasjonseksempel til etterfølgelse.

Utstillingen vil være åpen i Venezia til 26. november 2023. Veneziabiennalen er en av verdens viktiste møteplasser for samtidskunst og arkitektur. Biennalen finner sted hvert annet år i Venezia. Mer informasjon finnes her: https://www.labiennale.org/en

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Norges ambassadør i Italia Johan Vibe, arkitektene Daria Reint, Kateryna Kuzmenko, Liliia Luherina, Valentyna Getman og prosjektleder Paola Bornaschella under åpningen  i Venezia.

Bildet er tatt av Arkitekter uten grenser Norge.
Norges ambassadør i Italia Johan Vibe, arkitektene Daria Reint, Kateryna Kuzmenko, Liliia Luherina, Valentyna Getman og prosjektleder Paola Bornaschella under åpningen  i Venezia. Bildet er tatt av Arkitekter uten grenser Norge.
Last ned bilde

Om Arkitekter Uten Grenser, Norge

Arkitekter Uten Grenser, Norge
Arkitekter Uten Grenser, Norge
Storkenebbveien 4 B
0860 Oslo

https://www.augnorge.org/

Arkitektur uten grenser er en humanitær organisasjon som har som mål å forbedre livskvaliteten innenfor områdene utdanning, bolig og helse gjennom arkitektur. https://www.augnorge.org/home

Følg pressemeldinger fra Arkitekter Uten Grenser, Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arkitekter Uten Grenser, Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.