Kulturtanken

13 millioner til inkludering i kulturliv

Del
75 prosjekter mottar til sammen nær 13 millioner kroner fra tilskuddsordningen Inkludering i kulturliv.
Illustrasjonsbilde: Unsplash
Illustrasjonsbilde: Unsplash

– Vi ønsker et inkluderende og mangfoldig kulturliv hvor alle kan finne sin plass uavhengig av hvor du bor, hvem du er, eller familiens økonomi. Kunst og kultur gir barn og unge en unik mulighet til å styrke identitet og selvtillit ved å utforske og uttrykke seg selv, derfor er denne ordningen veldig viktig, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Kulturtanken har ansvar for tilskuddsordningen for inkludering av barn og unge i kulturlivet. I 2023 er ordningen på 12,97 millioner kroner. Det overordnede målet med Inkludering i kulturliv er å gi barn og unge mulighet til å delta i felles kulturaktiviteter på tvers av blant annet kjønn, etnisitet, funksjonsevne, sosial- og økonomisk bakgrunn og bosted.

Det har vært stor interesse rundt tilskuddsordningen. Ved søknadsfristens utløp var det kommet inn 175 søknader med en samlet søknadssum på nær 38 millioner kroner. Nær 13 millioner kroner er fordelt på 75 prosjekter.

Midlene er fordelt over hele landet til et mangfold av grupper og aktiviteter.

– Å gi barn og unge muligheten til å oppleve og delta i kunst- og kulturfellesskap er ikke bare en nødvendighet, men også en investering i fremtiden, påpeker Kulturtankens direktør Øystein Strand.

Blant prosjektene som mottar støtte finner vi musikkfaddere, styrking av samisk språk og formspråk i teater og film, tegneserieverksted og en satsing som skal gi hørselshemmede ungdommer større kjennskap til og stolthet over eget språk, historie og kultur.

– I dagens verden er det avgjørende å gi unge muligheter til å utforske kunst og kultur sammen og dermed bygge fellesskap og forståelse, sier Strand.

Kulturtankens ungdomsråd har også vært involvert i søknadsbehandlingsprosessen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsbilde: Unsplash
Illustrasjonsbilde: Unsplash
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Kulturtanken

Kulturtanken
Kulturtanken
Postboks 4261 Nydalen
0401 Oslo

22 02 59 00http://www.kulturtanken.no/

Følg pressemeldinger fra Kulturtanken

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturtanken på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturtanken

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom