Coop Norge

Dette er uken vi spiser desidert mest bær: – Bærenes nasjonaldag

Del
Bærsalget i Coop øker med 75 prosent i ukene inn mot 17. mai.
"Ja, vi elsker dette bæret..." Foto: Extra Tynset
"Ja, vi elsker dette bæret..." Foto: Extra Tynset

– 17. mai er ikke bare Norges nasjonaldag, men også bærenes nasjonaldag, sier Una Haug Andersen, produktsjef for frukt og bær i Coop Norge.

Uken før 17. mai og selve 17. mai-uka er de to største bærukene i året, ifølge Coops egne salgstall. I uke 19 og 20 selger Coop bær for over 18 millioner kroner per uke, noe som er en økning på rundt 75 prosent fra uke 18.

Vær og fest bidrar

Nasjonaldagen er en festdag hvor det skal spises mye god mat. Vi bruker bær til å pynte kaker, eller som følgesvenn til is og salater. I tillegg smaker det veldig godt å nyte bærene i seg selv.

– Mai er fylt med røde dager og festligheter. Det er også en måned der vi normalt går mot varmere vær, og denne kombinasjonen gjør at vi spiser store mengder bær, sier Andersen.

Selger mest jordbær

Jordbær er det klart mest populære bæret blant nordmenn, og dette blir ekstra tydelig når det nærmer seg nasjonaldagen. Coop solgte en halv million kurver med jordbær i forrige uke. Det er dobbelt så mye som uken før.

– Vi vet at kundene våre, som eier Coop, elsker jordbær. Til 17. mai går det mye jordbær uansett, men det hjelper også at flere deler av landet har hatt ganske pent vær den siste tiden, sier Andersen.

Kontakter

Bilder

"Ja, vi elsker dette bæret..." Foto: Extra Tynset
"Ja, vi elsker dette bæret..." Foto: Extra Tynset
Last ned bilde
Una Haug Andersen, produktsjef for frukt og bær i Coop Norge. Foto: Kristine Marie Gutterød
Una Haug Andersen, produktsjef for frukt og bær i Coop Norge. Foto: Kristine Marie Gutterød
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom