Plantasjen

Pynt kaken med spiselige blomster til 17. mai

Del
Mange av oss forbinder pavlova-kaken med 17. mai, men i år står en helt annen kake for tur. Med spiselige blomster fra Plantasjen som pynt har hobbybaker Rookiecakes laget en trendy kake i langpanne til årets 17. mai-feiring.
SPISELIGE BLOMSTER: Rookiecakes har laget en nydelig gulrotkake med spiselige blomster til 17.mai-feiringen. Foto: Gina Alexandra Robles
SPISELIGE BLOMSTER: Rookiecakes har laget en nydelig gulrotkake med spiselige blomster til 17.mai-feiringen. Foto: Gina Alexandra Robles

Gina Alexandra Robles som står bak Instagram-kontoen Rookiecakes liker å eksperimentere med ulike farger, både i form av konditorfarger, men også spiselige blomster når hun lager kake i langpanne for å gjøre den mer spennende. 

– Jeg elsker å bruke blomster som pynt, og synes at det tar kaken og cupcakes til et nytt nivå. I tillegg kan det brukes på mange forskjellige måter, så her kan man leke seg litt frem. Blomstene kan for eksempel brukes ferske, tørkes eller krystalliseres med sukker og eggehvite, sier Robles. 

Til årets 17. mai-feiring har hun latt seg inspirere av “sheet cake”-trenden, kjent som kake i langpanne her til lands, og laget en nydelig gulrotkake med spiselige blomster i samarbeid med Plantasjen.

– Ferske spiselige blomster bør være det siste du setter på kaken, og gjerne så tett opp mot servering som mulig slik at de holder seg fine. Dersom du har dårlig tid på nasjonaldagen eller ønsker å pynte kaken på forhånd kan krystallisering, tørking eller pressing være gode alternativer. Og sist, men ikke minst, så er det viktig å sørge for at blomstene er spiselige. For å være helt sikker kan du enkelt sjekke hos Plantasjen hvor spiselige planter er tydelig markert, sier Robles.

Ifølge Plantasjens rapport om årets plantetrender ønsker hele 46 prosent nordmenn å dyrke spiselige planter i eget hjem. 

– Vi ser at interessen for å bruke spiselige blomster og planter i matlaging og kakedekorering er en økende trend. Det er både enkelt, smaker godt og tilfører det lille ekstra. Stemorsblomster og tusenfryd er spesielt fine å bruke til kakedekoreringen på 17. mai, sier Vibeke Næss i Plantasjen. 

Her er oppskriften på Rookiecakes’ saftige gulrotkake i langpanne til 17. mai med spiselige blomster som pynt:

Gulrotkake med spiselige blomster til 17. mai

*Dette er en liten langpanne på 20x30 som tilsvarer ca. 15 porsjoner. Ønsker du å lage en stor langpanne kan oppskriften dobles. 

Ingredienser

 • 4 egg
 • 350 g sukker
 • 3 revet gulrøtter (ca 250g) 
 • 150 g smør
 • 240 g mel
 • 2 ts bakepulver 
 • 1 ts kardemomme (kan sløyfes) 
 • 2 ts kanel 
 • 1 klype muskatnøtt (kan sløyfes)
 • 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. 

Tips: For en ekstra saftig kake kan du raspe et skrelt eple inn i røren!

Slik gjør du

 1. Visp 4 egg og 350 g sukker til en luftig eggedosis. 

 2. Smelt 150 g smør, sett til side og la det avkjøles litt. 

 3. Bland smøret inn i eggedosisen sammen med de revet gulrøttene. Rør forsiktig sammen med en slikkepott. Ikke bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin. 

 4. Sikt mel, bakepulver, kardemomme, kanel, muskatnøtt og vaniljesukker og sikt dette inn i røren. Vend alt sammen forsiktig med slikkepott. 

 5. Hell røren over en bakepapirkledd langpanne.

 6. Stek på 200 grader i ca. 24-30 minutter, Sjekk med en tannpirker/fyrstikk for å se om kaken er gjennomstekt. 

 7. Kaken må avkjøles helt før du smører på frosting. 


Kremost-frosting

Ingredienser

 • 700g melis 
 • 250g romtemperert smør 
 • 250g Kald kremost 
 • 3 ts sitronsaft 
 • 2 ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver 

Slik gjør du

 1. Miks romtemperert smør og kremost godt sammen med sitron og vaniljeekstrakt. 

 2. Sikt inn halvparten av melisen og miks til alt er godt blandet. 

 3. Bruk slikkepott og skrap langs kanten og bunnen før du sikter inn resten av melisen. 

 4. Miks på full styrke, men pass på at du ikke mikser for lenge. Da vil frostingen bli for løs til å sprøytes på kaken.

 5. Pynt kaken med frosting og dekorer med blomster og strøssel. 

Tips: Sett frostingen i kjøleskapet for avkjøling før bruk slik at den blir mer stabil og enklere å bruke med ulike sprøytetipper!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

SPISELIGE BLOMSTER: Rookiecakes har laget en nydelig gulrotkake med spiselige blomster til 17.mai-feiringen. Foto: Gina Alexandra Robles
SPISELIGE BLOMSTER: Rookiecakes har laget en nydelig gulrotkake med spiselige blomster til 17.mai-feiringen. Foto: Gina Alexandra Robles
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Plantasjen

Plantasjen
Plantasjen
Trondheimsveien 40
2013 Skjetten

+47 468 89 861http://www.plantasjen.no/

Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden. Med våre 136 butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i Norge, Sverige og Finland fortsetter vi å jobbe for målet vårt: å berike folks liv med planter. I Norge har Plantasjen 79 butikker fra Tromsø i nord til Mandal i sør.

Følg pressemeldinger fra Plantasjen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plantasjen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plantasjen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom