Finansforbundet

Revidert nasjonalbudsjett: Høyere arbeidsgiveravgift bør fjernes

Del
- Det er på tide å fjerne den ekstra arbeidsgiveravgiften nå, sier leder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen. Den rammer kompetansebedrifter ekstra hardt. Fintech-næringen er et eksempel. Hun er skuffet over at avgiften ikke er fjernet i forslaget til revidert nasjonalbudsjett.
Forbundsleder Vigdis Mathisen. Foto: Sjur Anda
Forbundsleder Vigdis Mathisen. Foto: Sjur Anda

- Hurdalsplattformen slår fast at det skal satses på kompetansearbeidsplasser i hele landet, og at lokal- og regionalbankene spiller en viktig rolle i dette arbeidet. Dersom regjeringen faktisk mener dette, er det en dårlig løsning å pålegge bedriftene 5 % ekstra arbeidsgiveravgift for de som tjener over kr 750 000, sier Mathisen. - Den kommer på toppen av den allerede forhøyede arbeidsgiveravgiften for finansbedrifter på 5 % som ble innført som del av finansskatten i 2017.  

- Avgiften rammer også den norske fintech-næringen som er i stadig utvikling. Finansforbundet har tydeliggjort gjennom flere rapporter at fintech-næringen spiller en svært viktig rolle som driver for nye teknologier og oppbygging av ekspertise i finanssektoren. Det er derfor viktig at rammevilkårene legger til rette for en konkurransedyktig norsk fintech-næring. En ekstra arbeidsgiveravgift har den stikk motsatte effekten. Den bidrar til en betydelig konkurranseulempe, noe Norge, som kunnskapsnasjon, vil tape på. Vi forutsetter derfor at denne avgiften blir av kort varighet og er skuffet over at den ikke er fjernet i revidert nasjonalbudsjett, sier hun.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder Vigdis Mathisen. Foto: Sjur Anda
Forbundsleder Vigdis Mathisen. Foto: Sjur Anda
Last ned bilde

Om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

22 05 63 00http://www.finansforbundet.no

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

Finansforbundet vurderer utmelding av YS: Uenighet om eierskap til tariffavtaler15.11.2023 16:25:13 CET | Pressemelding

- Vi har innkalt til et ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere vårt medlemskap i YS. Grunnen er at YS-medlemskapet truer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Vi må sikre videreføring av de gode avtalene vi har opparbeidet. Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer, sier hun.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye