Statens vegvesen

Rv. 4 Granstunnelen blir stengt for vedlikehold

Del
Granstunnelen blir først helt, så delvis stengt fra 22. til 25. mai. Årsaken er at fjellet i tunnelen skal sikres med flere bolter og sprøytebetong.
Granstunnelen blir først helt, så delvis stengt 22. til 25. mai 2023. Foto: Google maps
Granstunnelen blir først helt, så delvis stengt 22. til 25. mai 2023. Foto: Google maps

Det blir omkjøring via fv. 2300 gjennom Gran sentrum.

Statens vegvesen gjennomfører jevnlige inspeksjoner av riksvegtunnelene for å kontrollere at de er trygge. Gjennom inspeksjoner er det konkludert med at tunnelen trenger supplering med bolter og sprøytebetong på et par steder.

Nødvendig sikring

Det utgjør ingen akutt fare for trafikantene, men det er nødvendig å sikre ekstra for at tunnelen skal tilfredsstille standarden som kreves.

— Fjell er et levende materiale og det er ikke uvanlig at det skjer ting som gjør at vi må inn å gjøre supplerende sikringsjobber. Vi må demontere betongveggene i tunnelen, fordi sikringa skjer bak veggene. Derfor må vi stenge Granstunnelen helt de første dagene, forteller seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Åpner ett løp

Gjennomføringa er lagt opp slik at ett tunnelløp skal åpnes for trafikk igjen så snart det er mulig, siden den økte trafikken fører til ekstra ulemper for trafikantene i Gran sentrum. Det er mange som går og sykler i sentrum og flere fotgjengeroverganger for kryssing av vegen.

— Disse dagene er det viktig at alle som bruker Gran sentrum og trafikantene som kjører igjennom sentrum viser hensyn, slik at alle kommer trygt fram, sier Stensrud.

Trafikantene finner oppdatert trafikkinformasjon i app-en Vegvesen trafikk og på vegvesen.no/trafikk.

Nøkkelord

Kontakter

Asbjørn StensrudSeksjonssjef drift øst 1. Dette inkluderer riksvegnettet i Oppland og Hedmark, deler av Romerike og Hallingdal.Statens vegvesen Drift og vedlikehold

Tel:92647906asbjorn.stensrud@vegvesen.no

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Granstunnelen blir først helt, så delvis stengt 22. til 25. mai 2023. Foto: Google maps
Granstunnelen blir først helt, så delvis stengt 22. til 25. mai 2023. Foto: Google maps
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom