Teater Manu

Kommende aktiviteter

Del
Vinterens Norgesturné med «»Den stygge andungen er vel overstått, mens forestillingen «Systemfeil» dukker opp igjen på scenen vår på Grünerløkka under den nasjonale teaterfestivalen Hedda-dagene 10. og 11. juni. Men det er mye mer som skjer på Teater Manu de kommende vårmånedene. Aller først skal våre unge talenter Manu Ung spille forestillingen «Ord mot ord» på Det Norske Teatret lørdag 13. mai. Skuespiller Ronny Patrick Jakobsen forbereder monologen «Terje Vigen», mens skuespiller Ipek Mehlum er i gang med et eventyrprosjekt. I tillegg skal den skotske skuespilleren Ramesh Meyaappan besøke oss for å jobbe med en forestilling som skal spilles i 2024. Vi forbereder også deltakelse på DiGG-fest i august … så vi har fortsatt hendene fulle.

Manu Ung spiller på Det Norske Teatret den 13. mai.
Manu Ung deltok på DUS-festivalen (Den Unge Scene) med forestillingen «Ord mot ord». Forestillingen ble veldig godt mottatt, og ble plukket ut til å delta på den nasjonale festivalen på Det Norske Teatret 13. mai klokken 19:00. Forestillingen handler om Eva, en 16 år gammel jente, og reaksjonene, ryktene og følelsene som dukker opp etter et overgrep på en fest. Forestillingen er for ungdom, og er skrevet for DUS (Den Unge Scene). Du kan fortsatt kjøpe billetter til forestillingen. Gå inn her: «Ord mot ord».

Spennende monolog på Teater Manu den 8. juni.
Vår skuespiller Ronny Patrick Jakobsen er i full gang med å forberede en monolog som bygger på et av Henrik Ibsens mest kjente diktverk, «Terje Vigen». Monologen handler om mot, hevn, tilgivelse og forsoning. En barsk fortelling til ettertanke og refleksjon. Forestillingen vises første gang 8. juni på Teater Manu. Mer informasjon kommer snart. 

Intern workshop.
I tillegg vil Ronny og Ramesh Meyyappan gjennomføre en ukes workshop i slutten av mai og begynnelsen av juni. De skal forberede en forestilling med utgangspunkt i malerier av den norske kunstneren, Edvard Munch. Forestillingen har premiere våren 2024. Ramesh er en kjent, prisvinnende skotsk-singalesisk skuespiller. Vi gleder oss til å få besøk av ham.

Eventyrstund
Vår skuespiller Ipek Mehlum leser i disse dager eventyr, og forbereder tre ulike fortellinger for foreskjellige målgrupper. Til høsten vil vi tilby disse til barnehager, grunnskoler og døvesentre m.m. over hele landet. Vi er spente på hvilke eventyr hun velger å formidle. 

Dansfestival til august.
Vi samarbeider med Panta Rei Danseteater og Dansens Hus om en dansefestival i august. Under DiGG-fest (Dans i Gata Gamle Oslo) skal ulike dansekunstnere og grupper vise forestillinger og prosjekter ute på gater og torg i bydel Gamle Oslo. Alt vil foregå i perioden 26. august til 3. september. Arrangementene er gratis for alle. Mer om DiGG-festivalen her: DiGG-festival

«Systemfeil» under Heddadagene den 10. og 11. juni.
Vår seneste forestilling, «Systemfeil» av Jo Strømgren, sto på programmet i april. Det planlegges Norges-turné i 2024, men før den tid kan man fremdeles få med seg forestillingen her i Oslo. 10. og 11. juni starter Hedda-festivalen her i byen, og fyller hovedstaden med mange teaterarrangementer. På Teater Manu tar vi imot et gjestespill av Kvääniteatteri 12. og 13. juni. Det er vi veldig glade for. (Den ene framføringen er tolket for tegnspråk.) Du kan lese mere og bestille billetter på vår hjemmeside: Teater Manu

Diskriminering som emne.
Teatersalen vår leies ofte ut til ulike teatergrupper og arrangementer. Akkurat nå er teatersalen leid ut til OoC (Out of the Cirkle), som skal spille forestillingen «Cafe Milano». Cafe Milano er et sted hvor døve og tegnspråklige møtes og utveksler opplevelser og erfaringer fra fortiden. Forestillingen vises 24., 27. og 28. mai i Teater Manu. Mer om forestillingen og kjøp av billetter på Facebook: OoC-forestilling

Løpende nyheter.
Vi har flere arrangementskvelder etter sommeren, som vi vil informere om fortløpende. Blant annet kommer storsatsingen «Brødrene Løvehjerte», som vi produserer i samarbeid med svenske Riksteatern Crea.

Ønsker du å motta informasjon om våre arrangementer, aktiviteter og billettrabatter, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev via vår nettside. Da holder vi deg oppdatert om aktiviteter både i og utenfor Teater Manu.

Nøkkelord

Kontakter

Om Teater Manu

Teater Manu
Teater Manu
Christies gate 5
0557 Oslo

+47 23 40 74 00http://www.teatermanu.no

Teater Manu er Norges nasjonale tegnspråkteater og spiller forestillinger over hele landet. I tillegg til samarbeid med norske teaterinstitusjoner og grupper har Teater Manu et høyt internasjonalt aktivitetsnivå og et stort nettverk. www.teatermanu.no

Teatret har kontorer og en scene på Grünerløkka i Oslo. Vi er en tegnspråklig arbeidsplass med for tiden 12 ansatte, og produserer per idag  ca 2 turnéforestillinger i året. I 2022 har teatret i tillegg startet ungdomskompaniet Manu Ung, som skal produsere forestillinger for og med ungdom, og bidra til å bygge teaterinteresse og kompetanse hos unge tegnspråkbrukere.

Følg pressemeldinger fra Teater Manu

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Teater Manu på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Teater Manu

Teater Manu får 2 millioner ekstra i 20243.12.2023 14:17:39 CET | Pressemelding

Teater Manu har i flere år søkt om økte økonomiske ressurser for å kunne produsere flere teaterforestillinger og prosjekter på norsk tegnspråk. De siste to årene har teatret særlig satset på teatertilbud for og med tegnspråklige barn og unge i Norge. Teater Manus teatersjef Janne Langaas har hatt flere møter med stortingspolitikere fra ulike partier. SV og Kathy Lie tok oss på ordet og løftet teatret i sitt alternative budsjett. Nå er budsjettforhandlingene avsluttet, og Teater Manu kan feire.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye