EL og IT Forbundet

Reaksjon på nedbemanningene

Del
Kutt i konsulent og innleiebruk må komme før kutt blant de fast ansatte, mener tillitsvalgte i Eviny.

– Prosessen med bedriften har så langt vært god, men vi frykter at måten kuttene gjøres på vil føre til et oppbemanningsbehov allerede på kort sikt. Selskapet blir jo ikke mer effektiv av å kutte ned på de som står for verdiskapningen – nemlig de ansatte, sier Therese Brekke Lekven, konserntillitsvalgt i Eviny og forbundsstyremedlem i EL og IT Forbundet. 

Denne uken varslet Eviny at de kutter 100 stillinger, som et effektiviserende tiltak. Konsernet har 20 eiere, deriblant 17 kommuner, med Bergen kommune som største aksjonær.

– Det er en tung melding å få, og dette har selvfølgelig skapt mye usikkerhet blant de ansatte. Derfor har det vært veldig viktig for oss som tillitsvalgte å følge prosessen tett og jobbe for å sikre de ansattes arbeidsmiljø, rettigheter og arbeidsbestemmelser, forteller Lekven.

Meldingen kom kort tid etter at konsernet kunne fortelle om et rekordutbytte på 1,8 milliarder kroner i april i år. – Som et offentlig eid selskap går overskuddet i hovedsak tilbake til eierne våre, forklarte konsernsjef Ragnhild Janbu Fresvik til NRK.

– Det er nettopp det offentlige eierskapet som gjør at selskapet bør kjenne på et ekstra ansvar for at denne prosessen gjøres på en skikkelig måte. Derfor forventer vi at konsulent- og innleiebruken blir kraftig redusert, sier Lekven

Kontakter

Bilder

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet har 38 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye