Kasakhiske soldater ble hedret på Lillehammer

Del
På Jørstadmoen krigskirkegård ved Lillehammer ble det holdt en minneseremoni ved monumentet over de sovjetiske soldatene. Arrangementet sammenfalt med Frigjørings- og veterandagen, 8. mai.

Kasakhstans ambassadør til Norge Adil Tursunov, Lillehammers ordfører Ingun Trosholmen og ledelsen for Jorstadmoen leir deltok i seremonien. Kasakhstans og Norges flagg ble heist ved minnesmerket.

Under andre verdenskrig døde mer enn 15 000 sovjetiske krigsfanger i konsentrasjonsleirer i det okkuperte Norge. 954 av disse er gravlagt på Jorstadmoen. 

Nylig har Kasakhstans ambassade identifisert navnene på 74 kasakhstanske soldater som ble gravlagt i Norge i perioden 1941-1945. 11 av disse er gravlagt på Jørstadmoen krigskirkegård. Arbeidet med å identifisere kasakhstanske soldater fortsetter.

I andre halvdel av 2023 planlegger norske myndigheter å sette opp en minneplate med navn på soldatene på Jørstadmoen krigskirkegård.

Bilder

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom