Gjensidigestiftelsen

Nesten 70 millioner kroner til sommeraktiviteter for barn og unge

Del

379 lag og organisasjoner over hele landet får til sammen 69,7 millioner kroner av Gjensidigestiftelsen. Midlene skal gå til sommeraktiviteter for barn og unge. 

istock photo id: 996720550 istock photo id: 996720550

Da fristen gikk ut 1. mars hadde vi mottatt over over 700 søknader for totalt 130 millioner kroner, så har vært stor interesse for denne utlysningen, sier Ingrid Lorange, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. - Da er det ekstra gledelig at vi kan innvilge over halvparten av søknadene vi har fått inn, fortsetter hun. 

En økning i antall søknader for sommerjobber

- Vi er veldig glade for interessen, sier prosjektleder Veslemøy Rue Barkenes, seniorrådgiver i Gjensidigestiftelsen. Det er spesielt hyggelig å se at det er en økning i søknader knyttet til sommerjobber for ungdom. I fjor Fikk 3 712 ungdommer sommerjobb gjennom denne utlysningen, og 140 000 barn fikk delta i ulike sommeraktiviteter helt gratis. - Det er ikke utenkelig at vi er en av de største tilbyderne av sommerjobb i dette landet, avslutter hun med et smil. 

Stor variasjon i søknadene

Det er stor variasjon i sommeraktivitetene som har fått innvilget midler til sitt prosjekt. - Her er alt fra sommerskole, fotballaktiviteter og svømmeopplæring, men også e-sportaktiviteter, dansecamper og motorcross. Det bør være noe for enhver smak, forklarer Rue Barkenes. 

Følg med på lag og organisasjoner i ditt miljø

For å melde seg sommeraktivitene må man følge med på nettsidene og kanalene til de ulike idrettslagene og organisasjonene som finnes i lokalmiljøene. - Det er også mulig å gå inn på www.gjensidigestiftelsen.no. Her finner man full oversikt over alle som har fått støtte fordelt på område, avslutter Rue Barkenes.

Nøkkelord

Kontakter

Om Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse og hovedeier i Gjensidige Forsikring ASA med 62,24 prosent av aksjene. I tillegg deler stiftelsen ut støtte til tiltak innen trygghet og helse der målet er at flest mulig skal leve gode liv i et trygt samfunn. Siden 2007 har stiftelsen bidratt med mer enn 3,5 milliarder kroner til flere enn 10 000 prosjekter.

Følg pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Gjensidigestiftelsen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye