Siemens

Glencore Nikkelverk er Norges smarteste industribedrift 2022!

Del
I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.
Knut Sunde - Norsk Industri, Elisabeth Sæther - statssekretær, Frank Bråthen – Siemens AS, Nils Gunnar Gjelsten - Glencore Nikkelverk, Kai Johansen - Glencore Nikkelverk og Nils Klippenberg - Siemens.
Knut Sunde - Norsk Industri, Elisabeth Sæther - statssekretær, Frank Bråthen – Siemens AS, Nils Gunnar Gjelsten - Glencore Nikkelverk, Kai Johansen - Glencore Nikkelverk og Nils Klippenberg - Siemens.

Kåringen er et samarbeid mellom Norsk Industri og Siemens AS og ble gjennomført for niende året på rad.

«De tre finalistene i konkurransen, Glencore Nikkelverk AS, Mustad Autoline AS og Rolls-Royce Electrical Norway AS, er alle bedrifter som kjennetegnes av innovative løsninger med bruk av ny teknologi og digitalisering, kombinert med et stort engasjement for miljø og bærekraft. Finalistene representerer det beste av norsk industri og er gode eksempler på hvordan innovasjon og bærekraft kan gå hånd i hånd for å skape en bedre fremtid for oss alle, sier Torger Reve, juryleder og professor emeritus Handelshøyskolen BI. 

Det grønne skiftet

Vinneren er en teknologibedrift med en sterk historie om innovasjon og fokus på miljøvennlig produksjon. Etablert i Kristiansand i 1910, er selskapet i dag anerkjent som et av verdens mest effektive og bærekraftige raffinerier. Med en årlig produksjonskapasitet på 94 000 tonn Nikkel, 30 000 tonn Kobber og 5200 tonn Kobolt, har selskapet etablert seg som en ledende aktør i bransjen.

 - Årets vinner er et etablert industriselskap som har klart å utnytte avanserte teknologi- og digitaliseringsløsninger og blitt en sterk bidragsyter til det grønne skiftet, sier Torger Reve. Forskning og utvikling sammen med kontinuerlig nye forbedringsprosesser, har gjort at de i dag fremstår som en bedrift som nærmest gjør alt riktig. Resultatet er en produktivitet som tåler norsk kostnadsnivå og en produksjon som har verden som sitt marked.

En ledestjerne på Sørlandet

- Juryen er imponert over selskapets klare fremtidsplaner, hvor resirkulering av råvarer er ett av satsningsområdene. Selskapet er unikt i hvordan de deler sin kompetanse med andre bedrifter og fremstår som en ledestjerne for prosessindustrien på Sørlandet, fortsetter juryleder Torger Reve.

En viktig del av selskapets miljøstrategi er å gjenvinne og gjenbruke spillvarme. Gjennom et samarbeid med Agder Energi Varme utnyttes spillvarme fra Glencore Nikkelverk i et fjernvarmeanlegg i Kristiansand. Dette gir en betydelig reduksjon i utslipp og er nok et eksempel på selskapets engasjement for å bidra til en mer bærekraftig fremtid.

– Vi er utrolig stolte over å bli kåret til Norges smarteste industribedrift. Vi jobber systematisk med prosessutvikling og teknologi for å bli mer effektive og øke kvaliteten i produktene våre og for å resirkulere råvarer. Kontinuerlig videreutvikling er avgjørende og vi skal bli enda smartere og mer effektive, sier adm. direktør i Glencore Nikkelverk, Nils Gunnar Gjelsten.

Vi gratulerer Glencore Nikkelverk AS med prisen!

Juryen har bestått av:

Torger Reve, juryleder, professor emeritus Handelshøyskolen BI
Anita Hager, administrerende direktør Intek Engineering
Odd Myklebust, forskningsdirektør SINTEF Manufacturing
Frank Bråthen, direktør Digital Industries Norway, Siemens AS
Hans Erik Vatne, teknologidirektør Norsk Hydro
Knut E. Sunde, direktør Norsk Industri

 

Tidligere vinnere:

2021: Aarbakke
2020: Norsk Gjenvinning
2019: Tronrud Engineering
2018: Thermo Fisher
2017: Brunvoll
2016: GKN Aerospace
2015: Hexagon Ragasco
2014: Borregaard

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Knut Sunde - Norsk Industri, Elisabeth Sæther - statssekretær, Frank Bråthen – Siemens AS, Nils Gunnar Gjelsten - Glencore Nikkelverk, Kai Johansen - Glencore Nikkelverk og Nils Klippenberg - Siemens.
Knut Sunde - Norsk Industri, Elisabeth Sæther - statssekretær, Frank Bråthen – Siemens AS, Nils Gunnar Gjelsten - Glencore Nikkelverk, Kai Johansen - Glencore Nikkelverk og Nils Klippenberg - Siemens.
Last ned bilde

Om Siemens

Siemens
Siemens
Østre Aker vei 88
0596 Oslo

+47 22 63 30 00http://www.siemens.no

Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske, innovative løsninger for industri, energi, helse, byer og transport.  
Siemens-konsernet er en av verdens største leverandører av bærekraftige og miljøvennlige løsninger med fokus på elektrifisering, automatisering og digitalisering. Vi er 293.000 medarbeidere over hele verden. 

I Norge har Siemens AS gjennom 125 år satt tydelige spor med banebrytende teknologiløsninger for hele verden. Selskapets hovedområder er løsninger for industrien, kraftoverføring, infrastruktur til byer og byggteknologi. Hovedkontoret er i Oslo. 

Følg pressemeldinger fra Siemens

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Siemens på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Siemens

Siemens og Elvia samarbeider om å øke nettkapasiteten i deler av Norge innen 2030 med Software as a Service (SaaS) løsninger3.11.2023 12:00:00 CET | Pressemelding

Norsk distribusjonssystemoperatør, Elvia, vil bruke Siemens sin SaaS-løsning, LV Insights® X, for å automatisere prosesser og håndtere kompleksiteten i LV-nettet. LV Insights® X, en del av Siemens Xcelerator-porteføljen, har vært i drift hos Elvia siden oktober 2023, i forbindelse med Spectrum Power 7 ADMS. Partnerskapet vil muliggjøre en fremtidssikker distribusjonsnettforvaltning i Norge, ett skritt videre på reisen mot autonome nett.

Færre enn 50 prosent av bedriftene tror de vil nå målene for CO2-utslipp innen 203018.9.2023 13:39:44 CEST | Pressemelding

Ny global studie med 1400 ledere viser infrastrukturomstillingen av energisystemer, transport og bygninger – på nærings-, by- og regionnivå Avkarbonisering står høyt på agendaen for infrastrukturomstillingen, men det går for langsomt Over 50 % av de spurte lederne mener at lavere CO2-utslipp er et konkurransefortrinn, men under halvparten mener at de har en effektiv strategi for dette nasjonalt Teknologi og digitalisering er avgjørende for å lykkes med infrastrukturomstillingen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom