Norges Tennisforbund

- Jeg gir meg ikke før jeg blir tvunget til det!

Del

Våren 1993 debuterte Trond Moldvær som turneringsleder. I år feirer Trond Moldvær fra Langhus 30-årsjublileum i en av de lengstlevende turneringene i norsk tennishistorie.

Turneringsleder Trond Moldvær har god oversikt over alle fire banen hvis han også må ta ei økt i kiosken under turneringa.
Turneringsleder Trond Moldvær har god oversikt over alle fire banen hvis han også må ta ei økt i kiosken under turneringa. NTF NTF

Hver vår i månedsskiftet mai/juni arrangeres breddeturnering hos Kolbotn tennisklubb. Klubben har forsøkt å komme til bunns i nøyaktig hvor lenge vårturneringen har levd, men det nærmeste vi kommer et svar er at Moldvær mener turneringen må ha vært fast på terminlista siden midten av 80-tallet. Det eneste året med pause var i 2020 da turneringen ble avlyst grunnet coronapandemien.
- Jeg husker at jeg spilte vårturnering her på slutten av 80-tallet, så jeg vil anslå at turneringen nærmer seg 40 år, mimrer han.

I år kommer rundt 65 deltakere til Kolbotn utenfor Oslo for å spille gull- og bronse-turnering første helgen i juni (2.-4.juni). Påmeldingsfristen er tirsdag 30.mai kl. 23.59 og den tidligere daglige lederen i byggevarebransjen håper på godt oppmøte også i år.
- Jeg synes det er veldig gøy å være turneringsleder, jeg møter mange hyggelige folk og det er fint å kunne bidra inn mot klubben, sier treneren. Det er litt jobb, men nå har jeg masse rutine så det går egentlig veldig greit, forteller han.

I tillegg til å sørge for å melde inn turneringen til NTF hvert år, være aktiv på tournament software, sette opp kamper, sjekke innbetalinger, klargjøre baner og passe på at alle følger reglene er Moldvær en "alt-mulig-mann" under turneringen og tar ofte et skift i kiosken også.
- Det som er så fint her på Kolbotn er at kiosken og klubbhuset ligger perfekt til slik at jeg har utsikt til alle fire banene og kan følge med herfra også, smiler Moldvær.

Mye regnvær som fører til utsettelser eller flytting av turneringen innendørs er turneringslederes største bekymring, men i år er det meldt strålende vær og i stedet så må han passe på at banene ikke blir for tørre. Og det moderne teknologien har også gjort slike utfordringer enklere å håndtere.
- Før så måtte vi ringe alle deltakerne manuelt og fortelle om eventuelle utsettelser, nå kan vi bare oppdatere på nettet hvis det skjer noe uforutsett, ler Moldvær.

Moldvær har mange minner fra de 28 siste turneringene, og en episode som var litt pinlig for han selv husker han spesielt godt.  En ung kar møtte en litt eldre spiller hvor den ene spilleren slo bort alle fire ballene i sinne og en advarsel måtte gis av turneringslederen.
- Jeg så ikke episoden selv og gikk bare ut ifra at det var unggutten. Han var Nordlending og utbrøt: "Ken? Æ? Jeg hadde gitt advarselen til feil mann, for det viste seg at det ikke var unggutten som var synderen. Da måtte jeg bare beklage og gi advarselen til han som faktisk fortjente den, humrer han.

58-åringen som til daglig er trener i klubben har ingen planer om å gi seg som turneringsleder med det første.
- Vi får se hvor lenge jeg holder på, men de første 30 åra har gått fort! Jeg liker godt å se på tennis og være i tennismiljøet, og så er det sånn at når jeg begynner med en ting så har jeg vanskelig for å slutte med det, så jeg gir meg ikke før jeg blir tvunget til det, avslutter Moldvær.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Anlegget ligger vakkert til ved Ingierkollen.
Anlegget ligger vakkert til ved Ingierkollen.
Last ned bilde
Vanning og klargjøring av baner er en av mange oppgaver for turneringsleder Moldvær.
Vanning og klargjøring av baner er en av mange oppgaver for turneringsleder Moldvær.
Last ned bilde

Om oss

Forbundet er en sammenslutning av de lag eller grupper av lag innenfor Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komitè (NIF) som driver med tennis.

Følg pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Tennisforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

- Stort øyeblikk for Sandefjord Tennisklubb!3.8.2023 12:35:53 CEST | Pressemelding

Sandefjord Tennisklubb vil på banen, og fra 20. til 26. august arrangerer klubben for aller første gang en ITF J30 internasjonal tennisturnering for juniorer under 18 år. Sportssjef i Sandefjord Tennisklubb, André Andersson, er stolt over å kunne få arrangere en turnering som dette. - Dette er et stort øyeblikk for Sandefjord Tennisklubb. Å kunne være vertskap for en ITF U18-turnering er en unik mulighet for oss, sier Andersson.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom