Coop Norge

Coops dagligvarekjeder vokser mest i kundetilfredshet!

Del
I motsetning til resten av bransjen, øker tilfredsheten hos kundene til Coops dagligvarekjeder betydelig i årets ferske utgave av Norsk Kundebarometer. Lavpriskjeden Extra har de mest fornøyde kundene av de tradisjonelle dagligvarekjedene.
Daniel Kyrre Pedersen, kjededirektør, Extra
Daniel Kyrre Pedersen, kjededirektør, Extra

Ekstra gledelig er det at lavpriskjeden Extra scorer aller best av kjedene med fysiske butikker.

- Jeg mener undersøkelsen viser hvorfor Extra gjennom flere år har vært Norges raskest voksende dagligvarekjede, sier kjededirektør i  Extra, Daniel Kyrre Pedersen.

- Fantastiske ansatte, kombinert med størst utvalg i lavpris og minst like lave priser som konkurrentene gir svært fornøyde kunder, sier Pedersen.

Kundetilfredsheten øker for Coops kjeder

Med en vekst i kundetilfredsheten på 3,1 poeng til 74,7 er OBS den kjeden som vokser mest i dagligvarebransjen. På de neste plassene over kjedene med høyest vekst kommer Coop Mega (+2,6 poeng) og Extra (+2,1 poeng). Samtidig viser snittet for bransjen en tilbakegang på 0,4 poeng for kjedene som er målt.

- Dette er en fantastisk anerkjennelse fra våre kunder, som også er våre eiere. Tilbakemeldingen bekrefter våre egne målinger og er et resultat av den solide innsatsen som våre dyktige ansatte legger ned hver eneste dag i Coops butikker og i resten av verdikjeden for å skape de aller beste handleopplevelsene. Dette motiverer og inspirerer oss til å jobbe knallhardt videre med å levere på kundenes forventninger, sier Håvard Jensen, kjededirektør i Coop Norge.

Han tror Coops eiermodell er med på å påvirke kundenes tilfredshet.

- I en tid med økte priser på nesten alt av varer og tjenester, blir kundene mer opptatt av å forstå hvem som sitter igjen med overskuddet. Her skiller Coop seg fra våre konkurrenter ved at vi er eid av over to millioner medeiere gjennom 58 lokale samvirkelag, sier Jensen.

Norsk Kundebarometer

  • Norsk Kundebarometer er et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI som hvert år måler tilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. Kundene får muligheten til å si hva de mener om bedrifter de kjøper varer og tjenester fra.
  • Undersøkelsen er gjennomført av Barcode Intelligence og Norstat Norge i samarbeid med BI.
  • Norstat har på oppdrag fra Norsk Kundebarometer spurt mange tusen forbrukere om hvor godt fornøyd de er med bedrifter de er faste kunder hos. Undersøkelsen omfatter til sammen 159 bedrifter som selger varer eller tjenester som betyr mye for folks privatøkonomi.

Dagligvarekjedene

Plass

Selskap

Tilfredshet

Endring

1

Oda.no

79,0

-0,8

2

Extra

76,2

+2,1

3

Meny

75,3

-0,3

4

Kiwi

74,8

-2,0

5

Obs

74,7

+3,1

6

Rema 1000

74,2

-0,5

7

Coop Mega

68,1

+2,6

8

Spar

68,0

-4,1

9

Coop Prix

63,7

+0,0

10

Joker

60,4

-2,8

11

Bunnpris

60,2

-1,5

Over 80 poeng = Begeistrede kunder
75-80 poeng = Svært fornøyde kunder
70-75 poeng = Fornøyde kunder
60-70 poeng = Likegyldig/misfornøyde kunder
Under 60 poeng = Svært misfornøyde kunder

Kontakter

Bilder

Daniel Kyrre Pedersen, kjededirektør, Extra
Daniel Kyrre Pedersen, kjededirektør, Extra
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom