Finansforbundet

BRUDD I FORHANDLINGENE I FINANS - Skuffet over Finans Norge

Del
Det er brudd i forhandlingene mellom Finansforbundet og Finans Norge. Partene kom ikke til enighet i forhandlingene 3. og 4. mai. – Vi valgte å bryte forhandlingene da arbeidsgiverne viste liten vilje til å forhandle om innretningen på rammen i oppgjøret. Avstanden ble for stor, sier en skuffet forbundsleder Vigdis Mathisen.
Forbundsleder Vigdis Mathisen. Foto: Sverre Jarild.
Forbundsleder Vigdis Mathisen. Foto: Sverre Jarild.

- Vi opplevde en rigid holdning fra Finans Norge til hvordan oppgjøret skulle fordeles innenfor en ramme på 5,2%.

 - Det var stor uenighet om hvor mye av lønnsrammen som skulle gis til alle sentralt eller via lokal pott i bedriftene. Finans Norge ville ha mest mulig til lokale lønnsoppgjør. Det var uakseptabelt i en tid med høy prisvekst og renteoppgang, sier hun.

 - Prisstigning og renteøkning rammer alle våre medlemmer hardt. Vi har store grupper av medlemmer som ville tapt stort på dette, sier Mathisen. - Konkurransedyktig lønn er viktig for å sikre at finansnæringen fortsatt er attraktiv å jobbe i og både tiltrekke seg og bevare høyt kompetente ansatte. Ikke alle får tildelt individuelle lønnstillegg i lokale oppgjør. Da er det viktig med et godt generelt tillegg for alle i tråd med det som ble gitt i andre oppgjør.

 - Det er god lønnsevne i hele finansnæringen. Bedriftene leverer fantastiske resultater og det utbetales enorme summer i utbytte til eierne. I fjor gikk næringen med et overskudd på 115 milliarder kroner. Vi forventet at oppgjøret reflekterte denne verdiskapningen som de ansatte har bidratt til.

Trenger bistand fra Riksmekleren

- Å bryte forhandlinger er ikke noen lett beslutning. Vårt forhandlingsutvalg har lagt en helhetsvurdering til grunn. Nå trenger vi bistand fra Riksmekleren, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

Det vil bli varslet plassoppsigelse for 20 000 ansatte i finans – i hovedsak i bank og forsikring. En eventuell streik vil tre i kraft i begynnelsen av juni.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder Vigdis Mathisen. Foto: Sverre Jarild.
Forbundsleder Vigdis Mathisen. Foto: Sverre Jarild.
Last ned bilde

Om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

22 05 63 00http://www.finansforbundet.no

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

Finansforbundet vurderer utmelding av YS: Uenighet om eierskap til tariffavtaler15.11.2023 16:25:13 CET | Pressemelding

- Vi har innkalt til et ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere vårt medlemskap i YS. Grunnen er at YS-medlemskapet truer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Vi må sikre videreføring av de gode avtalene vi har opparbeidet. Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer, sier hun.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye