Skatteetaten

Start byggeprosjektet med Tettpå-veilederen

Del
Våren er tid for oppussing og byggeprosjekter på hus og hytter. I mai kjøres kampanjen “Seriøs håndverker eller seriøse problemer?” som skal hjelpe forbrukere å velge håndverkere - trygt, seriøst og lønnsomt. Seriøse håndverkere er en fordel for forbrukere, byggebransjen og samfunnet.

Kampanjen består av små filmer i sosiale mediermed temaet seriøs håndverker eller seriøse problemer. En tilhørende lenke tar seeren videre til en veileder med råd til hva du bør gjøre før du bestiller håndverker. Veilederen finnes på skatteetaten.no/tettpa/veileder, og filmene kan du også se her. 

– Vi vet at de aller fleste ønsker å handle riktig, men mange synes det er utfordrende å finne informasjon og verktøy som gir trygghet i valg av håndverkere. Å velge seriøse håndverkere sikrer deg at jobben blir utført skikkelig og du bidrar samtidig til å krympe handlingsrommet til useriøse aktører. Dette er med på å skape et arbeidsliv med rettferdig konkurranse ved at skatter og avgifter blir betalt, at håndverkeren får skikkelig arbeidsforhold, at det ikke foregår trygdesvindel, sosial dumping eller arbeidslivskriminalitet, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark. 

Viktigere enn noen gang
Byggebransjen er positiv til at det blir satt søkelys på viktigheten av å velge seriøs arbeidskraft. 

– Å velge håndverkere er viktig for å sikre verdiene som ligger i en bolig. Erfarne og faglærte håndverkere bidrar til at jobben blir gjort skikkelig. Endringer i avhendingsloven som kom i fjor, gjør at boligeier må kunne dokumentere alt arbeid som er gjort på boligen den dagen boligen skal selges – dokumentasjon har nå direkte innvirkning på salgssummen. Taksten på boligen øker hvis du kan dokumentere at arbeidet på boligen er utført av faglærte, sier Marianne W. Røiseland, administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge, på vegne av bransjeorganisasjonene. 

Om kampanjen 
Kampanjen er utarbeidet av mediebyrået Atyp og Tettpå, som er ett av tiltakene i regjeringens handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Samarbeidspartnerne i Tettpå er offentlige etater, partene i arbeidslivet, byggebransjen, eiendomsmeglerbransjen, finansnæringen og forbrukernes interesseorganisasjoner. 

Kampanjen har som mål å redusere etterspørselen etter useriøs arbeidskraft i byggebransjen. Samarbeidspartnerne har i fellesskap laget en veileder som hjelper forbrukerne å velge håndverkere - trygt, seriøst og lønnsomt. I veilederen på Skatteetatens nettside finner du blant annet tips, sjekkliste og fordeler med å velge seriøs arbeidskraft og ta informerte valg.  

Fordeler med å velge seriøse håndverkere: 

  • Du får jobben skikkelig gjort 
  • Du sikrer deg reklamasjonsrett 
  • Det øker eiendommens verdi den dagen du skal selge 
  • Du får enklere lån med sikkerhet i eiendom 
  • Du stiller med sterkere kort på hånden i forhandlinger om rentebetingelser på lån 
  • Du stiller sterkere i forsikringsoppgjør 
  • Du unngår medansvar for skatter og avgifter 
  • Du reduserer faren for forsinkelser i byggeprosjektet 
  • Du oppnår trygghet i hele “boligkjeden”; byggesaker, låneopptak, taksering, bolighandel, reklamasjonssaker og forsikringsoppgjør 

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktinformasjon:
Skatteetaten: Kristian Melsæter, kristian.melsaeter@skatteetaten.no, tlf. 951 56 769


Rørentreprenørene Norge: Marianne W. Røiseland, marianne@rornorge.no, tlf. 951 16 078

Bilder

Last ned bilde
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Last ned bilde
Marianne W. Røiseland, administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge.
Marianne W. Røiseland, administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge.
Last ned bilde

Om Skatteetaten

Skatteetaten
Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

800 80 000http://www.skatteetaten.no

I Skatteetaten jobber vel 7000 ansatte mot samme mål; å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.

Følg pressemeldinger fra Skatteetaten

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skatteetaten

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye