Hold Norge Rent

Byryddedagen lørdag 6. mai - en ny nasjonal dugnad mot forsøpling

Del
For 12 år siden startet Hold Norge Rent Strandryddedagen, og nå lanserer vi en ny nasjonal dugnad for å få fjernet søppel i byer og tettsteder over hele Norge. Ta på ryddehanskene og gjør en innsats der du bor!
Søppelsekker, hansker og en plan for avfallshåndtering er alt du trenger for å rydde.
Søppelsekker, hansker og en plan for avfallshåndtering er alt du trenger for å rydde.

Lørdag 6. mai er det Byryddedagen

Hold Norge Rent inviterer til en ny nasjonal ryddedugnad med mål om å fjerne søppel i byer og tettsteder over hele Norge. Lørdag 6. mai inviterer vi alle til å ta med venner og familie og lage egen ryddeaksjon eller melde seg på et arrangement hvis det finnes noe planlagt i nærheten.

I Oslo skal Hold Norge Rent, frivillige, medlemmer og samarbeidspartnere rydde langs hele Akerselva fra Frysja, Kjelsås til Sukkerbiten i Bjørvika.

Hvorfor rydde i byen eller tettstedet?

Forsøpling fra land havner i havet på mange måter. I byer og tettsteder innenlands kan søppel forsvinne fra gateplan, for eksempel med overvannet, ned i kumlokk og videre direkte ut i nærliggende elver. Og med elvene reiser søppelet videre til havet. Ting detter ut av fulle søppelkasser, tas med vinden eller av fugler, faller ut av lomma vår osv.

- Steder langs kysten er spesielt utsatt fordi det er så kort vei fra byrommet til sjøkanten. Målt i vekt er 70-80 % av plasten i havet blitt transportert fra land via elver og kystlinjer, sier prosjektleder for Byryddedagen Heidi Gromstad.

Forsøpling fra land er faktisk den største kilden til forsøpling på strender, ved kysten og i havet.

- Derfor er det viktig at vi holder byen vår ren og fri for forsøpling. Hvis vi rydder i byer og tettsteder, bidrar vi til en ren kyst og et rent hav, forklarer Gromstad.

Ta hensyn til hekkende fugl

Husk: I mai-måned er hekketiden i gang, og det er viktig at vi ikke forstyrrer fuglene når vi rydder. Langs elver, i skogen og i busker og kratt hvor det sjelden ferdes mennesker, kan fuglene ligge på reir, og da er det viktig at vi ikke forstyrrer dem.

Nøkkelord

Kontakter

Kine LillerudKommunikasjonsrådgiver

Kine har blant annet erfaring fra reklamebransjen og er prosjektleder for #likefinsomfør. I tillegg bidrar hun til HNRs løpende kommunikasjonsarbeid og gjennomføringen av HNRs øvrige kampanjer. Ønsker du å delta i eller bidra til våre informasjonskampanjer, hører Kine gjerne fra deg.

Tel:90939561kine.lillerud@holdnorgerent.no

Bilder

Søppelsekker, hansker og en plan for avfallshåndtering er alt du trenger for å rydde.
Søppelsekker, hansker og en plan for avfallshåndtering er alt du trenger for å rydde.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Storgata 19
0184 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra opprydding av søppel. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom