Statens vegvesen

Startet vedlikehold av Krogstadåen bru på E14 i Meråker

Del
Denne uka startet vedlikeholdsarbeidene på Krogstadåen bru, cirka 3 kilometer øst for Gudå.
Foto: Statens vegvesen.
Foto: Statens vegvesen.

Brua, som er 8,5 meter lang, ble bygd i 1952 og er av typen bjelkebru.

Dette skal gjøres

– Vi skal skifte ut kantdrager på begge sidene og montere nytt rekkverk. I tillegg skal vi legge ny membran og asfalt på brua. Vi venter med å gjøre dette til arbeidet med kantdragerne er ferdig på begge sider, sier byggeleder Håkon Ødegård Alstad i divisjon Drift og vedlikehold i Statens vegvesen. 

Det blir enveisregulering av trafikken i anleggsperioden, som kan medføre noe forsinkelser.

Forlenger levetiden

Statens vegvesen forventer en anleggstid på cirka 6 uker, men dette vet vi mer nøyaktig når gammel betong er fjernet og vi ser tilstanden på armeringsjernene som er der i dag. Andre arbeider kan bli gjort på brua om det blir behov for det.

– Når vi renoverer eldre konstruksjoner forlenger vi levetiden. Om vi lar konstruksjoner forfalle, må vi bygge nytt, og det er dårlig samfunnsøkonomi, sier byggeleder Håkon Ødegård Alstad i divisjon Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

Sikkerheten først

– Vi understreker at brua er trygg både før og under arbeidene. Det er veldig viktig at skilting og trafikkregulering blir respektert i anleggsperioden. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider med brua må komme først, understreker Alstad.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Foto: Statens vegvesen.
Foto: Statens vegvesen.
Last ned bilde
Kart: Google Maps.
Kart: Google Maps.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom