Lyse

Eirik Børve Monsen erstatter Toril Nag som konserndirektør for Lyses televirksomhet

Del
Lyses televirksomhet innbefatter mobiloperatøren Ice, bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox og en rekke hel- og deleide fiberselskaper over hele Norge.
Eirik Børve Monsen blir ny konserndirektør for Lyses televirksomhet. (Foto: Lyse)
Eirik Børve Monsen blir ny konserndirektør for Lyses televirksomhet. (Foto: Lyse)

Eirik Børve Monsen, født 1974, kommer fra stillingen som konserndirektør for økonomi og finans i Lyse. I sitt arbeid i konsernet har han jobbet tett sammen med televirksomheten og vært tungt involvert i flere oppkjøpsprosesser, blant annet Lyses kjøp av mobiloperatøren Ice i 2022.

Børve Monsen har bred styreerfaring og har i dag styreverv blant annet i Lyse Fiberinvest, Altibox og Ice. Foruten styreverv i Lyse-konsernet, er Børve Monsen styremedlem i DSD.

Fra 1998 til 2005 arbeidet han med revisjon og rådgivning i KPMG. I perioden 2005 til 2011 hadde Børve Monsen flere ulike lederstillinger i Telenor både i Norge og i Asia. Før han startet i Lyse i 2016, var han finansdirektør i Akva Group ASA.

Børve Monsen er utdannet statsautorisert revisor og har en MBA fra NHH. I tillegg er han siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i Oslo, og renteanalytiker og autorisert finansanalytiker fra NHH/NFF.

- Lyses telekomvirksomhet går inn i en svært spennende tid med fortsatt ekspansiv kundevekst og utbygging av samfunnskritisk infrastruktur. Jeg ser fram til å lede dette arbeidet, sier Eirik Børve Monsen.

Børve Monsen går inn i den nye rollen 1. mai 2023. Stillingen som konserndirektør for økonomi og finans vil nå lyses ut internt i konsernet.

Nåværende konserndirektør Toril Nag har takket ja til å bli ny seniorpartner i investeringsfondet HitecVision der hun skal jobbe med investeringer knyttet til energisektoren.

- Toril har vært med på å bygge opp Lyses omfattende televirksomhet fra bunnen helt siden hun begynte i konsernet i 1999. Hun har gjort en imponerende jobb og etterlater seg et stort fotavtrykk i norsk telekombransje og ikke minst i Lyse, sier konsernsjef Eimund Nygaard.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eirik Børve Monsen blir ny konserndirektør for Lyses televirksomhet. (Foto: Lyse)
Eirik Børve Monsen blir ny konserndirektør for Lyses televirksomhet. (Foto: Lyse)
Last ned bilde

Om Lyse

Lyse
Lyse
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

+47 51 90 80 00http://www.lysekonsern.no

Lyse er et norsk konsern med virksomhet innen fornybar energi og telekommunikasjon. Lyse-konsernet er en nasjonal aktør innen fornybar og regulerbar vannkraft og er landets fjerde største vannkraftprodusent. Lyse har lenge vært en pådriver for utbygging av robust digital infrastruktur. Gjennom det landsomfattende Altibox-partnerskapet leverer konsernet bredbånds- og underholdningstjenester til en betydelig andel av befolkningen og gjennom mobiloperatøren Ice bygger vi Norges tredje 5G mobilnett.

Konsernet er heleid av 14 kommuner i Sør-Rogaland, og vår verdiskaping går tilbake til fellesskapet. Våre eierkommuner legger til grunn et langsiktig industrielt eierskap og har forventninger til selskapet som samfunnsbygger med et regionalstrategisk perspektiv og tilfredsstillende lønnsomhet.

Lyses totale bidrag til stat, vertskommuner og eierkommuner for 2022 var på om lag 11,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom