REITAN

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

Del
For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er kommet inn mange nominasjoner, men vi ønsker enda flere tips. Nominasjonen stenger 2. mai. Hvem mener du fortjener prisen?
Odd Reitan og Karen Dolva, Årets Ladejarl 2022. Foto: Kristoffer Wittrup
Odd Reitan og Karen Dolva, Årets Ladejarl 2022. Foto: Kristoffer Wittrup

Prisen gis til et enkeltmenneske som gjennom sterke verdier, holdninger og gjennomslagskraft utmerker seg og bidrar til samfunnsbygging. Hvem som helst kan nominere dem de ønsker, til en jury som først plukker ut topp-ti lista, før den ene velges ut som vinner.

- Vi får stadig inn gode nominasjoner som viser at det finnes mange dyktige ildsjeler i dette landet. Nå minner vi om fristen og håper på enda flere gode tips og nominasjoner fra lokalmiljøene rundt i hele landet, sier Odd Reitan. Mange blir overrasket når de får vite at alle kan nominere og dermed påvirke hvem som kan få de 2 millioner kronene i år, avslutter han. 

Tenk på hvem du mener fortjener 2 millioner og send inn ditt tips her.

Fristen for å sende inn tips er 2. mai.

De siste to vinnerne fikk prisen for bekjempelse av ensomhet med teknologi og for sitt mot til å bekjempe radikalisering og ekstremisme.

I 2022 ble Karen Dolva Årets Ladejarl, og vant 2 millioner kroner for å ha utviklet varm teknologi for å bekjempe ensomhet. Karen Dolva har sammen med selskapet sitt No Isolation utviklet teknologi som gjør det mulig for barn, unge og eldre å ta del i det sosiale uten å fysisk være til stede.

Med et kamera og en mikrofon bekjemper og belyser Deeyah Khan temaer som ekstremisme, radikalisering og muslimske kvinners rettigheter. Hun ble hedret som Årets Ladejarl for å være uredd og kompromissløs, og for å vise frem sannheter som ellers ikke er synlig. Deeyah Khan ble Årets Ladejarl i 2021.

I årene bakover er det sterke vinnere av prisen. Helle Aanesen ble Årets Ladejarl 2019 for sitt engasjement for å gi kreftsyke hjelp til å mestre livet og inspirere til fysisk aktivitet. Tale Maria Krohn Engvik, også kjent som Helsesista, som gjennom Snapchat møter ungdom på en ufarlig og enkel måte. Ada Sofie Austegard som etablerte Stine Sofies Stiftelse for å sette rettighetene til ofre, pårørende og etterlatte av voldtekt, drap og urettferdighet på dagsorden. Johan Olav Koss fikk prisen for å sikre at flere millioner krigsrammede barn får kvalitetsutdanning, utvikling av egne mål og verdier, og gleder gjennom fysisk aktivitet, lek og idrett. Rektor ved Elvebakken videregående skole, Per Solli, ble Årets Ladejarl for å forvandle skolen som toppet fraværs- og frafallstatistikken til å bli en suksesshistorie.

Årets Ladejarl deles ut av REITAN AS på Lade Gaard i Trondheim hvert år 11. september. Fristen for å nominere kandidater til årets pris er 2.mai 2023.

Her  kan du lese mer om de tidligere vinnerne av Årets Ladejarl og se film fra deres seremonier på Lade Gaard. 

Kontakter

Bilder

Odd Reitan og Karen Dolva, Årets Ladejarl 2022. Foto: Kristoffer Wittrup
Odd Reitan og Karen Dolva, Årets Ladejarl 2022. Foto: Kristoffer Wittrup
Last ned bilde
Odd Reitan og Tale Maria Krohn Engvik, ÅRets Ladejarl 2018
Odd Reitan og Tale Maria Krohn Engvik, ÅRets Ladejarl 2018
Last ned bilde
Odd Reitan og Helle Aanesen, Årets Ladejarl 2019
Odd Reitan og Helle Aanesen, Årets Ladejarl 2019
Last ned bilde
Odd Reitan og Johan Olav Koss, Årets Ladejarl 2016
Odd Reitan og Johan Olav Koss, Årets Ladejarl 2016
Last ned bilde

Om REITAN

REITAN
REITAN
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitan.no

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

 

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, Posten Moderne og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

 

For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen i 2022 på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd. Vi sysselsetter totalt 44 101 mennesker i syv land.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl7.8.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter. I tråd med visjonen vår, å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, ønsker vi å rette lyset på dem som gjør mer enn de må.

Prestasjoner og årsresultat 202231.3.2023 11:34:14 CEST | Pressemelding

Årsresultatet for REITAN viser sterke prestasjoner av eiendomsutviklere, Kjøpmenn og medarbeidere i både administrasjon og butikker i syv land. Året vi legger bak oss preges av god underliggende drift og stabil vekst, til tross for turbulente omgivelser som krigen i Ukraina, global inflasjon og sterkere konkurranse med store priskutt. For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom