Avinor

AF Gruppen starter opp i mai: – Glade for å ha sikret innledende arbeider i sommer

Del
Avinor og AF Gruppen har signert en delkontrakt for arbeider i sommersesongen 2023 på den nye lufthavnen i Mo i Rana.

– Det er veldig bra å for alvor komme i gang! Det er viktig for oss å få benyttet sommersesongen 2023, for å sørge for god fremdrift, sier konserndirektør for bærekraft, konsept og infrastrukturutvikling, Thorgeir Landevaag.

Han kunne i dag ta imot prosjektleder i AF-Gruppen, Kenneth Svendsen, i Avinors lokaler i Bjørvika.

– Godt samarbeid

– AF Gruppen har hatt et godt samarbeid med Avinor gjennom optimaliseringsfasen av prosjektet, og verdsetter tilliten Avinor viser gjennom bestilling av enkelte arbeider for fysisk oppstart. Vi er godt i gang med planlegging og forberedelse, og ser frem til komme i gang, sier Svendsen.

Avinor har i forbindelse med utbyggingen av ny lufthavn i Mo i Rana valgt en samspillsenterprise, med tidlig involvering av entreprenør. Partene sitter i forhandlinger, for å kunne bygge en best mulig flyplass innenfor kostnadsrammen.

– Sikrer fremdrift

Prosjektdirektør i Avinor, Bjarte Nesse, er klar på at det har vært en god prosess.

– Vi er ikke i mål med endelig kontrakt enda, men er glade for å ha landet en delkontrakt, som sikrer fremdriften. Det er avgjørende at vi kommer i gang nå i sommer, for å sørge for videre fremdrift. Vi er fortsatt i en avklaringsprosess, med et krevende kostnadsbilde, men har nå fått en avtale på plass som sikrer sommervinduet 2023. Det er vi meget godt fornøyd med, sier Bjarte Nesse.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye