Fellesforbundet

Jubler over full seier i tipssaken

Del
Fredag 21. april falt dommen for tipssaken i Høyesterett. Det endte med medhold og seier for Fellesforbundet-medlemmene hos Hotel Bristol.
Oslo 13.01.2022: Forbundssekretær Clas Delp.
Oslo 13.01.2022: Forbundssekretær Clas Delp.

Tipssaken gikk opp til Høyesterett rett før påsken, etter at den opprinnelige dommen fra Lagmannsretten ble anket av arbeidsgiver.

En selvfølge at ansatte får beholde tipsen

Nå er dommen klar, og de ansatte kan glede seg over å ha vunnet frem med sine rettigheter til å beholde all tipsen de mottar. 

– En historisk dom som setter et viktig eksempel for resten av bransjen, fastslår forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet. 

Høyesterett har konkludert med at arbeidsgiveren Hotel Bristol ikke har rett til å trekke fra tipsen til de ansatte for å dekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader. Arbeidsgiver er også dømt til å betale erstatning til Fellesforbundet-medlemmene. 

– Denne saken handler om rettferdighet for de ansatte i bransjen som mottar tips. Derfor er vi veldig fornøyd med at Høyesterett nå har konkludert med at arbeidsgiver ikke har retten til å forsyne seg at de ansattes tips for å dekke egne kostnader og utgifter, sier Clas Delp og legger til: 

– Dette har vært en vanskelig sak, og medlemmene våre hos Hotel Bristol er tøffe som har valgt å ta denne kampen for resten av bransjen. Nå er vi glade for å ha fått en endelig dom som går i vår favør. 

Bilder

Oslo 13.01.2022: Forbundssekretær Clas Delp.
Oslo 13.01.2022: Forbundssekretær Clas Delp.
Last ned bilde

Om Fellesforbundet

Fellesforbundet
Fellesforbundet
Lilletorget 1
0184 Oslo

+47 23 06 31 00http://www.fellesforbundet.no

Følg pressemeldinger fra Fellesforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye