XPENG lanserer den nye kupé-SUVen G6 på Auto Shanghai 2023

Del
  • Ny kupé-SUV laget på SEPA2.0, XPENGs nye høyteknologiske plattform
  • Science fiction-inspirert design med sporty linjer kombinerer dynamiske kjøreegenskaper og romslig interiør
  • Drevet av den nyeste generasjonen av selvkjøringssystemet XNGP, programvaren Xmart OS 4.0 og X-EEA 3.5 for overlegent smarte funksjoner
  • 800V SiC-plattform og 3C battericelle-teknologi gir svært høy rekkevidde og lynrask lading sørger for 300 km rekkevidde** etter 10 minutter med lading

Shanghai, Kina – 18. april 2023: XPeng Inc, annonserte i går debuten til sin femte elbil, XPENG G6* Ultra Smart Coupe SUV, under Auto Shanghai 2023.

G6* er den første produksjonsmodellen laget på selskapets neste generasjon elektriske plattform, SEPA2.0. G6 tilbyr XPENGs nyeste teknologi innen selvkjøring, interiørkvalitet, lynlading og overlegne ytelser. Den vil komme utstyrt med nyeste versjon av XNGP som er siste versjon av ADAS (Advanced Driver Assistance System) før bilen gjøres tilgjengelig for komplett selvkjøring.

G6 er utviklet for å være en drømmebil for den yngste generasjonen bilkjøpere. Den nye modellen har et slående design som tar i bruk konseptet “tech-fluid”-estetikk skapt for å samsvare med kundenes personlig stilpreferanser. Samtidig byr modellen på responsive kjøreegenskaper, rikelig med plass i interiøret og kommer fullspekket med komfort- og infotainment-fasiliteter.

XPENG G6 Coupe SUV er utstyrt med selskapets verdensledende 800V high-voltage SiC-plattform og 3C battericeller. Den har også Kinas eneste masseproduserte front- og bakaksel-integrert aluminiumsstøpe-teknologi og CIB chassisintegrert batteriteknologi. Denne grensesprengende modellen ventes å sette en ny standard for det mellomstore elektriske SUV-segmentet når det gjelder smart teknologi, rekkevidde, kjøreegenskaper og komfort.

– G6 er en intelligent bil som er skapt takket være XPENGs teknologiske forsprang, og nådeløse jakt på innovasjon som fortsetter å sette nye standarder, sa He Xiaopeng, styreleder og CEO i XPENG. Han legger til at – vårt mål er å redefinere mobilitetsopplevelser for en bred kundebase takket være strømlinjeformede konfigurasjoner, enestående ytelser, en oppslukende brukeropplevelse og effektivisering av produktforbedringer.

G6 tilbyr overlegen teknologi

Siden den er bygget på SEPA 2.0 vil G6 kunne tilby omfattende oppgraderinger i form av smarte funksjoner, sikkerhet, rekkevidde og kjøreegenskaper. Takket være den oppgraderte, innebygde supercomputeren X-EEA 3.5 får man et svært godt grunnlag for selvkjøringsprogramvaren XNGP og det intelligente interiøret.

G6 tilbyr 800V og 3C-teknologi som gir svært høy rekkevidde. En økning på 71 km sammenlignet med tidligere modeller. Den maksimale ladehastigheten sørger for at bilen kan lade 300 km med rekkevidde på kun 10 minutter.

G6 - klasseledende ingeniørkunst gir fantastiske ytelser

G6 er designet og bygget med front- og bakaksel-integrert aluminiumsstøpe-teknologi og CIB chassisintegrert batteriteknologi, som integrerer batteri på en helt ny måte. Dette gjør at G6 har bedre kjøreegenskaper, høyere sikkerhet og mindre støy.

Denne teknologien gir også et svært stivt chassis, designet for å måle de høyeste sikkerhetsstandardene i de tre hovedmarkedene Kina, Nord-Amerika og Europa. G6 sitt chassis er optimalisert av et tysk team som sørger for å gi bilen engasjerende, sporty kjøreegenskaper.

G6 - blendende eksteriørdesign

Designet til G6 er inspirert av science fiction og er utviklet med konsultasjon fra den legendariske science fiction-forfatteren Cixin Liu. De rene linjene er inspirert av flytende masser og gir en svært lav luftmotstand på 0.248 Cd. G6 har hele 17 designelementer som er utviklet for å redusere luftmotstand, noe som bidrar til at bilen får utmerket rekkevidde. Designet legger også grunnlaget for et optimalt forhold mellom kjøreegenskapene og interiørstil. Fronten tar i bruk XPENGs klassiske designspråk med det gjenkjennelige robot-uttrykket.

Korte overheng foran og bak sørger for maksimal plassutnyttelse, og bidrar til utsøkte kjøreegenskaper. Akselavstanden på 2890 mm gir generøs plass i interiøret. Det lave tyngdepunktet og vektfordelingen på 50:50 mellom for- og bakaksel gir bedre aerodynamikk og mer kontroll i svinger. Det løftede takdesignet gir rikelig med høyde i kupeen, mens den lange akselavstanden gir romslige bakseter. Dette resulterer i økt kjøreglede takket være store mengder plass og høy komfort. G6 sin styling inneholder XPENGs signaturer som rene linjer, brede skuldre, en adaptiv diffusor for å motvirke luftmotstand og et panoramasoltak på over to kvadratmeter.

G6 interiørdesign – teknologi, økologi, komfort og helse

Med en designfilosofi som setter søkelys på renhet, introduserer XPENG G6 “circle of life”-konseptet for instrumentpanelet. I tillegg har bilen et nytt ratt i nappaskinn. Bilen har aircondition med luftekanaler som styres gjennom en 15” skjerm med høyteknologisk design som fokuserer på komfort og velvære. G6 har også en overlegen interiørkomfort, takket være ergonomiske seter og forseter med ventilasjon, varme, elektronisk styring, minnefunksjon og velkomstfunksjon. I tillegg har G6 høy materialkvalitet i setene som gjør dem både barnevennlige, motstandsdyktige mot flekker og anti-bakterielle. Organiske silikonflater og semsket mikrofiber gir et interiør som er enkelt å rengjøre, og som har en luftkvalitet som overgår internasjonale standarder.

– Vi gleder oss veldig til å få denne modellen til Norge. Selv om priser og norske spesifikasjoner ikke er klare ennå, er jeg overbevist om at den vil passe godt inn i det norske markedet. Den kompletterer perfekt det modellprogrammet vi har i dag med nye P7 og nye G9, og beviser den satsingen og de ambisjonene vi i XPENG har sammen med våre nye agentpartnere med dekning godt utover mesteparten av Norge, sier Managing Director i XPENG Motors Norway, Claes Persson.

Her har du en lenke til pressemateriell.

Her kan du se lanseringen av G6 fra Auto Shanghai 2023

Notis:
* Navnet XPENG G6 gjelder kun for det kinesiske markedet

** Rekkeviddetall og andre spesifikasjoner gjelder foreløpig kun for kinesisk utgave

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeOm XPENG

XPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 40% av de nærmere 16.000 ansatte innen forskning og utvikling. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er til stede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3, G3i, P7, P7 Facelift og G9. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Oppdatert XPENG G9 tilbyr nye, smarte løsninger og økt nyttelast15.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

Den romslige og smarte elektriske vinneren av Folkets Favoritt-kategorien i Årets Bil-kåring, XPENG G9, får nå en fornyelse som gjør livet enda mer behagelig for sjåføren. Modellen som kan hurtiglade med opptil 300 kW takket være 800V-teknologi, blir nå enda mer brukervennlig ved at den oppdaterte modellen tilbyr trådløs Apple CarPlay og Android Auto. Dette gir XPENG-eiere enda mer frihet til å bruke sine favorittapper underveis. I tillegg kommer det en rekke forbedringer i interiøret, og ekstra gledelig for norske kunder er det at den maksimale nyttelasten har blitt økt. Bilen forventes å være tilgjengelig hos de norske agentene til høsten.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye