Geelmuyden Kiese

Bjørn Richard Johansen går til GK og Paritee i Norden: Tilbake i kommunikasjonsbransjen etter 7 år i eiendomsbransjen.

Del
18. april 2023 – Etter syv år i eiendomsbransjen og et liv som assosiert partner i First House går Bjørn Richard Johansen tilbake i rådgivningsbransjen. Han blir kommersiell direktør i GK Gruppen, og rådgiver for styret i Paritee. I hans nye rolle skal han bidra til vekst i GK i Norden og støtte Paritee i Europa.
Fra venstre: Bjørn Richard Johansen, Karne Lykkebo og Severin Roald. (Foto: Thomas Brun / NTB Kommunikasjon)
Fra venstre: Bjørn Richard Johansen, Karne Lykkebo og Severin Roald. (Foto: Thomas Brun / NTB Kommunikasjon)

Det er en av Skandinavias tyngste kommunikasjonsprofiler som nå skifter jobb når Bjørn Richard Johansen tiltrer som kommersiell direktør i GK Gruppen. Johansen får til oppgave å sikre kommersiell utvikling av hele det skandinaviske marked, samt være seniorrådgiver for konsernets mest komplekse kunder. Dessuten vil han være rådgiver for styret i eiervirksomheten Paritee.

GK Gruppen har i dag i dag 140 ansatte på kontorene i Oslo, Stockholm og København. Og selskapet har klare planer for ytterligere vekst i de kommende årene.

– GK gruppen har hatt en solid vekstreise i både Danmark og Sverige i de senere årene. Markedet for seniorrådgivning er i utvikling og GK har store ambisjoner i Danmark, Sverige og i Norge, sier Karne Lykkebo som er konserndirektør og sjef for GK Gruppen i Norden. Det handler om mennesker i vår bransje, og jeg gleder meg til å få mulighet til å jobbe sammen med Bjørn Richard i å utvikle GK Gruppen i Norden.

Også hos eierselskapet Paritee har man store ambisjoner. Paritee ble etablert av en rekke nøkkelpersoner med bakgrunn fra den nordiske kommunikasjonsbransjen. Selskapet har store ambisjoner om vekst innenfor rådgivning i en rekke europeiske markeder i de kommende årene.

– Vi er gjennom Paritee godt i gang med å utvikle en ny æra for GK, samt legge til rette for et rådgivingsselskap med skandinaviske og europeiske ambisjoner, sier Jonas Palmqvist som er administrerende direktør i Paritee. Vi har nå skapt en plattform for målrettede investeringer og her vil Bjørn Richard med sin bransjeerfaring, nettverk og internasjonale kompetanse bli et viktig bidrag for å lykkes med vår målsetting om å skape vekst.

Bjørn Richard Johansen har blant annet vært viseadministrerende direktør i Burson-Marsteller i Norge, kommunikasjonsdirektør i Hakon Gruppen (tidligere ICA og nå Coop), internasjonal direktør i Glitnir med ansvar for kommunikasjon i 14 land, og jobbet for Islands statsminister Geir H. Haarde under finanskrisen. Han kommer til rollen i GK og Paritee fra rollen som kommunikasjons- og markedsdirektør i Conceptor Bolig AS og assosiert partner i First House.

– Den beste tiden i mitt liv har vært i perioder hvor jeg har jobbet med kunder, salg, rådgivning og ledelse på tvers i Norden og internasjonalt. Når jeg nå igjen så muligheten til å bidra til å skape vekst internasjonalt i Paritee og GK, ved å gå inn igjen i en bransje jeg kan mye om, så var dette en mulighet jeg måtte gripe, sier Bjørn Richard Johansen.

– Bjørn Richard er en av Norges mest erfarne rådgivere med tung kompetanse innenfor finans, dagligvare og eiendom. Han har vært sentral i den norske kommunikasjonsbransjen i flere tiår og vil bli en svært verdifull ressurs for våre kunder og ansatte. Jeg ser frem til å jobbe med Bjørn Richard på ny, sier Severin Roald som er adm. direktør og managing partner for GK i Norge.

Han hentet nylig Gunnar Larsen fra Spekter til GK med ansvar for politikk og myndighetskontakt. De har alle tre jobbet sammen tidligere som rådgivere i Burson-Marsteller

Kontakter

For ytterligere informasjon:


Karne Lykkebo, konserndirektør og sjef for GK Gruppen i Norden, mobil +45-20 31 67 39 og e-post: karne.lykkebo@gknordic.com


Jonas Palmqvist, CEO/adm. direktør for Paritee og styreleder i GK-gruppen, mobil +46-70-724 09 77 og e-post: jonas.palmqvist@gknordic.com


Bjørn Richard Johansen, påtroppende kommersiell direktør og strategisk partner i GK og Paritee styret, mobil +47-47 800 100 og e-post: brjretainer@gmail.com

Bilder

Fra venstre: Bjørn Richard Johansen, Karne Lykkebo og Severin Roald. (Foto: Thomas Brun / NTB Kommunikasjon)
Fra venstre: Bjørn Richard Johansen, Karne Lykkebo og Severin Roald. (Foto: Thomas Brun / NTB Kommunikasjon)
Last ned bilde
Bjørn Richard Johansen. (Foto: Thomas Brun / NTB Kommunikasjon)
Bjørn Richard Johansen. (Foto: Thomas Brun / NTB Kommunikasjon)
Last ned bilde

Om Geelmuyden Kiese

Geelmuyden Kiese
Geelmuyden Kiese
St. Olavs plass 5
0105 Oslo

481 88 800http://www.gknordic.no

Kort om:
Holdingselskapet Paritee kjøpte GK Gruppen ved årsskiftet 2021/2022. Selskapet har som ambisjon å vokse i Norden og en rekke europeiske markeder. Bak Paritee står en rekke bransjenestorer i kommunikasjon- og strategirådgivningsbransjen i Norden.

Det sentrale selskapet i Paritee i dag er samfunnsbyrået Geelmuyden Kiese som ble etablert i 1989 og har mer enn 140 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, København og Stockholm. Selskapet er Skandinavias største kommunikasjonsbyrå. Se mer på: www.paritee.com og www.gknordic.com

Følg pressemeldinger fra Geelmuyden Kiese

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Geelmuyden Kiese på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Geelmuyden Kiese

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom