Sony Music Norway

Livsbejaende jubelpop fra Ida Jenshus

Del
Ida Jenshus er endelig tilbake i sin musikalske hverdag når hun slipper den oppløftende singelen "Only Kindness Matters" fredag 21. april
"Only Kindness Matters" artwork
"Only Kindness Matters" artwork

– Det handler om å vinne tilbake selvsikkerhet og få en fornyet selvfølelse etter en lang og vanskelig tid, sier Ida Jenshus om sin livsbejaende nye single «Only Kindness Matters», som kanskje også er den mest umiddelbart fengende poplåten hun har utgitt i løpet av sin mer enn 15 år lange platekarriere.

– Jeg har funnet tilbake til meg sjøl etter koronaen, uten spillejobber og mye alenetid. Uten å brette ut for mye, føler jeg at jeg nå har fått en større trygghet og styr på livet enn jeg hadde for to år siden. Jeg hadde bare tittelen «Only Kindness Matters» ferdig da vi spilte inn grunnkompet helt tilbake i 2021, men det var først en god stund senere den ble ferdig. Jeg hadde en intens skrivesession på et par-tre timer med Kevin Salem som sitter borte i Woodstock der vi gjorde ferdig teksten. Jeg skrev mye med ham på Let it Go og Starting Over Again, og snart skal jeg over til USA for å skrive mer med ham. Da vi skrev «Only Kindness Matters» ble det nesten som en psykologtime, mens Alex var makkeren min på melodisiden.

«Alex» er Alexander Pettersen, Idas faste gitarist og co-produsent. Gjengen kompletteres av Pål Brekkås som er hovedprodusent, bassist og synthmann, og Pål Hausken på trommer og perkusjon. – Jeg er heldig som har de gutta, sier Ida.

«Only Kindness Matters» er muligens mer pop enn Ida noen gang har vært før, samtidig som den har tydelige countryrøtter. Både tekst og musikk peker tilbake til de to første platene Color Of The Sun og No Guarantees, og det virker som hun har funnet tilbake til seg selv:

Well, they say that some things never change 
But now that the world’s been rearranged 
I might not know much
But I know only kindness matters  

Du ser at du trenger noen, og du ser også viktigheten av å stille opp for andre. Tittelen «Only Kindness Matters» sier da også veldig mye.

Nå ser Ida frem til for alvor å komme ut igjen blant folk og opptre, samtidig som hun skal fullføre det som vil bli hennes syvende album The Grip, oppkalt etter en av to nye sanger som hun ga ut i 2021. Den andre sangen var «Leaving You», og den kommer også på albumet. 

De siste årene har slett ikke bare vært stilletid for Ida. Hun har blant annet produsert plater med Unnveig Aas og Mighty Magnolias, og samarbeidet med Rasmus Rohde og Trond Helge Johnsen som hun har gitt flotte duettbidrag på henholdsvis «Fin dag» og «Slitne roser». Og ikke minst har hun skrevet sin første norskspråklige sang «Heim igjen» på oppdrag fra Bufetat som hun har fått veldig fin respons på. I tillegg har hun vært med på et unikt prosjekt der noen av de ypperste stemmene i det norske americanamiljøet kom sammen for å synge en versjon av Sufjan Stevens-låten «Chicago». Den var å finne på The Northern Belle-EPen The Women In Me, og ved siden av Ida hørte vi her Stine Andreassen, Signe Marie Rustad, Malin Pettersen, Louien og Mari Sandvær Kreken fra Darling West.

– Det har vært en periode jeg har vokst mye på. Det er ingen tvil om at korona og hele pakka har ført til at jeg har vært langt nede til tider. Jeg har jo alltid søkt tilbakemeldinger. Det trenger ikke være seksere på terningen, men det er så viktig å møte folk ute. Nå ser jeg fremover. Jeg har savnet en jevn arbeidsflyt, en slags «musikalsk hverdag». Nå begynner heldigvis ting å normaliseres, og jeg er tilbake der jeg skal være. Musikken er min terapi.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"Only Kindness Matters" artwork
"Only Kindness Matters" artwork
Last ned bilde
Ida Jenshus (c) Olga Bushuev
Ida Jenshus (c) Olga Bushuev
Last ned bilde
Ida Jenshus (c) Olga Bushuev
Ida Jenshus (c) Olga Bushuev
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye