Sony Music Norway

Peder Elias vinner Spellemann for Årets Internasjonale Suksess

Del
26 år gamle Peder Elias Eriksrud Kjørholt fra Trondheim vant i går Spellemannprisen for Årets Internasjonale Suksess basert på et gjennombrudd som hittil har resultert i over en halv milliard streams; priser, troféer, utsolgte konserter, singler og album på hitlistene i Sør-Korea og andre deler av Asia.
Peder Elias vant Spellemann for Årets Internasjonale Suksess (c)Henning Lefsaker
Peder Elias vant Spellemann for Årets Internasjonale Suksess (c)Henning Lefsaker

«Dette er enormt stort for meg. Jeg har vokst opp med Spellemannprisen, fra jeg som barn så utdelingen på TV til de siste årene hvor jeg har sittet i salen og – la meg være helt ærlig – tenkt på hvordan det må føles å være nominert og høre navnet sitt bli ropt opp.»

Peder Elias forteller at han ikke helt har rukket å lande, finne de riktige ordene, men at han er beæret og rørt over å få denne annerkjennelsen. Han vant nylig sin aller første pris, for årets popartist i Sør-Korea, og beskrev det som overraskende og overveldende. Denne gangen har han rukket å glede seg over nominasjonen, se fram til prisutdeligen, være spent og nervøs. Han fikk møte og mingle med venner og artistkollegaer, og sier at dette derfor på en måte føles både mer ekte og mer uvirkelig på en og samme tid.

«Man konkurrerer jo ikke i musikk, og veldig mye av det vi artister og låtskrivere gjør er på ingen måte håndfast. Så det å stå med den overraskende tunge harpen i hånden opplevdes både utrolig konkret og motiverende. Dette gir meg perspektiv. Hele prosessen har hjulpet meg å ta et skritt tilbake, tenke på alt jeg har opplevd de siste par årene og virkelig sette pris på det.
Musikken min er inspirert av følelser, og jeg har alltid drømt om å kunne dele både musikken og følelsene med så mange som mulig. Men jeg hadde ikke drømt om at musikken min og jeg skulle bli en del av livene til mennesker på den andre siden av kloden. Og at de skulle bli en så stor del av mitt liv.
Å få et kommersielt gjennombrudd i Asia under pandemien var helt surrealistisk, med millioner av streams og låt etter låt inn på hitlistene. Men det å få reise dit og spille festivaler og konserter, få skrive musikk med og for artistene der, og, absolutt det viktigste for meg, få møte fansen, har vært et eventyr fra ende til annen.
Følelser og musikk kjenner virkelig ingen grenser, og jeg er så uendelig takknemlig for å få dele lidenskapen min med andre. Jeg føler meg, om mulig, enda mer motivert etter dette og gleder meg vilt til fortsettelsen!»

Peder Elias (Peder Elias Eriksrud Kjørholt, født 1997, fra Trondheim) er popartist, låtskriver og produsent med suksess i Norge og kjempesuksess i Asia med priser, troféer, utsolgte konserter, singler og album på hitlistene. Debutalbumet «Love & Loneliness» er allerede sertifisert 6x platina i Sør-Korea og platina i Taiwan, med godt over en halv milliard avspillinger. Gjennombruddslåten «Bonfire» lå på de Sør-Koreanske listene i over to år. Hans versjon av «Loving You Girl», med Hkeem som gjesteartist, har til nå strømmet over 150 millioner ganger, og vært topp 10 i både Sør-Korea og Taiwan. I november 2022 ble Peder Elias invitert til å opptre under prestisjefylte Genie Awards i Sør-Korea hvor han ble overrasket med prisen for beste internasjonale artist. I Sør-Korea har han blant annet spilt på SLSL som er en av landets største musikkfestivaler, hatt utsolgt headliner-konsert i hovedstaden Seoul, gjestet de største TV-showene og vært på coveret av Rolling Stone Korea. Som låtskriver har 26-åringen i tillegg blitt invitert til å samarbeide med noen av de aller største navnene i regionen. Dette har hittil resultert i låten «7PM» som bandet BSS (Seventeen) ga ut i februar i år med Peder Elias som gjesteartist. Den gikk topp 10 i Sør-Korea, Kina og Taiwan. Hjemme i Norge har alle utgivelsene hans siden debuten i 2018 vært listet på riksdekkende radio og han er en populær gjest på radio, podkaster og TV. Til nå har Peder Elias blant annet opptrådt på Lindmo, Norway Cup og VG-lista, i tillegg til at kometkarrieren i Asia har blitt behørig dekket i alt fra VG, P3 og 730.no til Dagens Nærlingsliv, Morgenbladet og Dagsrevyen. Peder Elias startet 2023 med å bli annonsert som MOT-ambassadør, samt slipp av låten «Paper Plane». Låten ble ukens single på P3 og suste inn i topp 10 på lister i Sør-Korea, Kina og Taiwan (der er den i skrivende stund er nummer 2). 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Peder Elias vant Spellemann for Årets Internasjonale Suksess (c)Henning Lefsaker
Peder Elias vant Spellemann for Årets Internasjonale Suksess (c)Henning Lefsaker
Last ned bilde
Peder Elias, Spellemann
Peder Elias, Spellemann
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye