Handelshøyskolen BI

Ny rekord for vitenskapelig publisering

Del
BI-forskere publiserte i 2022 311 artikler i vitenskapelige journaler. Det er det høyeste antallet noensinne.
BI-logo på Campus Oslo
BI-logo på Campus Oslo

– For at vi skal oppfylle vårt samfunnsansvar som en ledende europeisk handelshøyskole må vi drive forskning av høy kvalitet som er relevant for samfunn og næringsliv. Det setter oss i stand til å tilby etterspurt utdanning, og til å bidra med oppdatert og nyttig kunnskap til virksomheter og myndigheter. Det er veldig gledelig å se den positive utviklingen over de siste årene, sier fungerende prorektor for forskning og fagressurser ved BI Bendik Meling Samuelsen.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse offentliggjorde fredag 14. april publiseringstall for norske forskningsinstitusjoner for 2022. BI opprettholder fjorårets rekordnivå, og er på 7. plass i Norge med 1,21 publiseringspoeng per vitenskapelig ansatt.

2022 var det beste året i BIs historie for antall artikler i vitenskapelige journaler.

Stabilt høyt nivå og stadig høyere kvalitet

BI-forskere hadde i 2022 totalt 502 publiseringspoeng, så vidt bak fjorårets rekordnivå på 508 poeng.

De beste vitenskapelige tidsskriftene kjennetegnes av høye siteringstall og utmerket vitenskapelig kvalitet, som igjen bidrar til at forskningen kan tas i bruk og har en samfunnspåvirkning.

BI forholder seg spesielt til rangeringen til Chartered Association of Business Schools (ABS), som vurderer kvaliteten på vitenskapelige tidsskrifter innen næringsliv og ledelse på en skala fra 1-4*.

Tidsskrifter rangert 3, 4 og 4* (4 stjerne) er blant de fremste innen fagfeltene sine globalt. I 2022 publiserte BI-forskere 134 artikler i slike ledende tidsskrifter, opp fra 124 i fjor.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse deler også inn vitenskapelige tidsskrifter i to nivåer, nivå 1 og nivå 2. Der tidsskrifter på nivå 2 er av høyere vitenskapelig kvalitet enn tidsskrifter på nivå 1.

I 2022 var 40 prosent av BIs publikasjoner på nivå 2. Dette er det høyeste noensinne og opp fra 39 prosent i 2021.

Fakta

  • Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse offentliggjør hver vår publiseringstall for norske forskningsinstitusjoner. Du kan se all statistikk her.
  • De ti institusjonene med flest publiseringspoeng per faglig årsverk er MF vitenskapelig høyskole (1,89), UiO (1,73), Norges idrettshøgskole (1,71), UiB (1,41), NTNU (1,27), UiS (1,24), BI (1,21), UiA (1,19), NMBU (1,12) og Ansgar høyskole (1,04).
  • I 2022 hadde BI-forskere 355 vitenskapelige artikler, bøker og bokkapitler.
  • 40 prosent av disse er på nivå II ifølge klassifiseringen til Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Dette er det beste noensinne.
  • BI vurderer i tillegg vitenskapelig kvalitet i forhold til to indikatorer: Chartered Association of Business Schools (ABS), og tidsskrifter i topp 10 prosent av de med høyest impact factor.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

BI-logo på Campus Oslo
BI-logo på Campus Oslo
Last ned bilde
Artikler forfattet av BI-forskere i vitenskapelige journaler.
Artikler forfattet av BI-forskere i vitenskapelige journaler.
Last ned bilde
Artikler forfattet av BI-forskere i topp-rangerte vitenskapelige journaler innen næringsliv og ledelse (ABS 3-4*).
Artikler forfattet av BI-forskere i topp-rangerte vitenskapelige journaler innen næringsliv og ledelse (ABS 3-4*).
Last ned bilde

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

46 41 00 00https://www.bi.edu/

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. BI var den første norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering. Med ca 21.000 studenter er BI en av de største handelshøyskolene i Europa. 

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom