Heidelberg Materials

Heidelberg Materials søker «CO2-fangere»

Del
Byggingen av karbonfangstanlegget i Brevik CCS er nå over halvveis, og i den forbindelse søker Heidelberg Materials nå etter medarbeidere som skal bli Norges første «CO2-fangere».

Når karbonfangstanlegget ved Brevik Sementfabrikk (tidl. Norcem Brevik) er ferdigstilt høsten 2024, vil det redusere klimautslippene fra sementfabrikken i Brevik med 400 000 tonn CO2 årlig. Prosjektet er en del av Langskip-programmet, og er betegnet som det største klimaprosjekt i norsk industrihistorie.

Fremtidsrettede stillinger

Operational Manager for Brevik CCS, Tor Gautestad ser frem til å ta imot en rekke nyansatte fremover.

-Vi er først ute i verden med å bygge et karbonfangstanlegg i full skala på en sementfabrikk. Prosjektet er med på å revolusjonere sementindustrien, som i dag står for mellom 6-8% av verdens karbonutslipp, og det har høstet stor interesse internasjonalt. Med installasjon av karbonfangst i Brevik vil vi vise av verden at det er mulig å gjøre en helt nødvendig industri mer bærekraftig, så dette er virkelig framtidsrettede stillinger, sier Gautestad.

Lang opplæring

Gautestad forteller at det planlegges en grundig opplæring for de nyansatte prosessoperatørene.

-De som vi nå tilsetter, vil gjennomgå en opplæringsperiode på ca ett år. I denne perioden vil operatørene være mye involvert i systemutprøving og igangkjøring av anlegget. En vesentlig del av opplæringen vil foregå på en dynamisk simulator som er en digital tvilling av det ferdige anlegget. Derfor går vi ut allerede nå og søker etter folk selv om det er en stund til anlegget er klart. Mot slutten av året håper vi å ansette om lag 15 personer til, slik at vi totalt blir ca 30 stillinger knyttet til karbonfangstanlegget her på fabrikken.

God progresjon

Innen sommeren 2024 vil det meste være på plass i Brevik.

-Prosjektet stevner framover omtrent som planlagt. Vi har noen tilleggsutfordringer som er direkte knyttet til pandemien, krigen i Ukraina og sanksjonene mot Russland. Dette gjør at vi er om lag fire måneder bak opprinnelig plan, avslutter Gautestad.

Kontaktperson

Operational Manager Tor Gautestad +47 977 62 925

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Heidelberg Materials

Heidelberg Materials
Heidelberg Materials
Lilleakerveien 2A
0283 Oslo

https://www.hm-ne.com/en

Heidelberg Materials er en av verdens største produsenter av tunge byggematerialer. Vi er markedsledende innen sement, pukk, og betong, og tilbyr byggevarer og løsninger i hele verdikjeden. Konsernet har virksomhet i mer enn 50 land med over 51 000 medarbeidere på nærmere 3000 steder.

Følg pressemeldinger fra Heidelberg Materials

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Heidelberg Materials på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Heidelberg Materials

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye