Mastercard

Mastercard setter opp farten på arbeidet med bærekraftige kort

Del
Mastercard styrker sitt engasjement for bærekraftige kort ved å eliminere PVC-plast fra nyproduserte kort i sitt nettverk innen 2028. Det er en del av Mastercards forpliktelse til en mer bærekraftig bransje og hverdag for forbrukerne.

Fra 1. januar 2028 vil alle nye betalingskort i Mastercard-nettverket være laget av mer bærekraftige materialer, som for eksempel resirkulert plast eller plast som er fremstilt av biologiske materialer, som rPVC, rPET eller PLA.  Dette vil skje gjennom et sertifiseringsprogram som er det første av sitt slag fra et betalingsnettverk. Mastercard vil støtte sine utstederpartnere i dette arbeidet.

Regelendringen betyr at alle nyproduserte kort vil bli sertifisert av Mastercard for å vurdere kortets sammensetning og bærekraft. Sertifiseringen vil da bli validert av en uavhengig tredjepart. Når det er validert, kan kortet merkes med et miljøsertifiseringsmerke: Card Eco Certification.

– Mastercard ønsker å bidra til å lede og forme bransjens felles søken etter en mer bærekraftig og miljøbevisst fremtid.  Når kundene våre reagerer på forbrukernes økende ønske om å ta mer miljøvennlige valg, forplikter vi oss til å redusere miljøavtrykket vårt – til fordel for mennesker, planeten og inkluderende vekst, sier Ajay Bhalla, President for Cyber & Intelligence hos Mastercard.

Mastercard lanserte sitt bærekraftige kortprogram i 2018. Siden da har mer enn 330 kortutstedere i 80 land sluttet seg til programmet for å gå over til resirkulerte eller biobaserte materialer for mer enn 168 millioner betalingskort i nettverket. Den nye sertifiseringen akselererer innsatsen ytterligere, samtidig som den utfyller Mastercards innsats for å levere innovative, digitale løsninger som fullstendig eliminerer behovet for et fysisk korttilbud.

Les hele pressemeldingen på engelsk her.

Kontakter

Olve Hagen Wold, pressekontakt, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Bilder

Om Mastercard

Mastercard
Regus Posthuset Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

http://www.mastercard.com

Om Mastercard (NYSE: MA)  www.mastercard.com

Mastercard er et globalt teknologiselskap i betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å forbinde og gi kraft til en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, samarbeid og lidenskap, hjelper våre innovasjoner og løsninger individer, finansinstitusjoner, myndigheter og bedrifter med å nå sitt fulle potensial. Med koblinger på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som låser opp uvurderlige muligheter for alle.

Følg pressemeldinger fra Mastercard

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mastercard på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mastercard

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye