Husbanken

Du kan få 30 000 i stipend til master om bolig

Del
Skal du skrive masteroppgave om et tema knyttet til bolig eller boligsosialt arbeid? Da kan du søke Husbanken om stipend på 30 000 kroner. Alle som studerer ved universiteter eller høyskoler i Norge, kan søke.

– Husbanken ønsker å stimulere til kunnskapsutvikling, nytenkning og innovasjon knyttet til boligsosialt arbeid, sosial boligpolitikk og andre relevante temaer for vårt arbeid. Derfor deler vi ut stipend til studenter som skriver oppgaver om dette, forteller rådgiver i Husbanken, Anne Camilla Vaalund.

Inntil 10 stipender kan deles ut i 2023. Stipendet er toårig. Det betyr at masteroppgaver som får stipend i år som hovedregel må være fullført i løpet av 2024.

Ni stipender i 2022

I fjor delte Husbanken ut ni stipender til 12 studenter. Temaene spende vidt, fra vurdering av bruk av kunstig intelligens for å effektivisere byggeprosesser til boligpolitikk for alternative boligmodeller i norske kommuner og boligutvikling i distriktskommuner og Husbankens virkemidler.

Les mer om stipendtildelingene i 2022 her: Husbanken deler ut ni masterstipender 

Hva prioriterer Husbanken i 2023?

Husbanken vil prioritere oppgaver knyttet til en eller flere suksessfaktorer som vil bidra til at kommunene når målene i det boligsosiale arbeidet. Det kan handle om organisering og samordning, forankring og eierskap, overordnet strategi, kompetanse, økonomiske ressurser og brukermedvirkning.

– Vi vurderer søknadene vi får inn etter kriterier som relevans for Husbankens arbeidsfelt og studentens faglige kvalifikasjoner og prosjektbeskrivelse, forklarer Vaalund.

Søknadsfristen for masterstipend er 1. juni 2023.

Du finner mer informasjon og søknadsskjema på husbanken.no: Stipend til masteroppgaver 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Husbanken

Husbanken
Husbanken
Grønland 53
3045 Drammen

22 96 16 00http://www.husbanken.no

Husbanken setter i verk regjeringens boligsosiale politikk. Gjennom virkemidler som bostøtte, lån, tilskudd, kompetanseoverføring og kunnskapsutvikling støtter vi kommunene faglig og økonomisk i deres arbeid med å hjelpe vanskeligstilte på boligmarkedet. Andre sentrale samarbeidspartnere er velferdsaktører, byggenæringen og kunnskapsmiljøer.

Våre om lag 300 ansatte er fordelt på kontorer i Drammen (hovedkontor), Oslo, Arendal, Bergen, Trondheim, Bodø og Hammerfest.

Husbanken er underlagt Kommunal- og distriktsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Husbanken

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Husbanken på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Husbanken

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye