Plantasjen

Eksperten tipser – slik vedlikeholder du utemøblene

Del
Våren er i anmarsj – det har begynt å spire, og dagene blir stadig lysere. Tiden er inne for å forberede uterommet mot hyggelige vår- og sommerdager. Plantasjens eksperter tipser om hva du kan gjøre for at utemøblene varer lenger, og årets nyheter for hagemøbler.
Rengjøring og vedlikehold av hagemøblene er avgjørende for å sikre at de holder lengre i bruk og for at de skal se fine ut.
Rengjøring og vedlikehold av hagemøblene er avgjørende for å sikre at de holder lengre i bruk og for at de skal se fine ut.

I Plantasjens ferske trendrapport fremkommer det at tre av fire nordmenn bruker uteområdet til å koble av, og 14 prosent oppgir at uteområdet fungerer som et ekstra oppholdsrom. Utemøbler spiller en avgjørende rolle både for komfort og uttrykket man ønsker for sitt uteområde.

– Uteplassen er en oase for avkobling. Enten om man sitter på rumpa og slapper av, eller har jord på nesetippen så nyter man uteområdet. Det er mange måter å organisere uteområder på, uansett om det er på balkongen eller i hagen, forteller Vibeke Næss, markedssjef i Plantasjen.

Ida Groven, kategoriansvarlig for Garden Care & Living i Plantasjen forteller hvorfor det er avgjørende med vedlikehold av utemøblene:

– Utemøblenes materiale påvirker både hvor lenge de varer, vedlikeholdsbehovet og uttrykket møblene gir i uterommet. Rengjøring og vedlikehold av utemøblene er avgjørende for å sikre at de holder lengre i bruk og for at de skal se fine ut. Å vedlikeholde utemøblene kan tenkes å være en slitsom prosess, men det er imidlertid fullt mulig å få det gjort i en fei. Så husk å prioritere det nå før sesongen starter, tipser Groven.


Idas tips til hvordan du sørger du for at hagemøblene er i god stand lenge:

  • Hagemøbler bør tas inn på høsten, og før frosten kommer – rengjør møblene og sørg for at de er tørre før de settes bort for vinteren. Bruk møbeltrekk som puster, oppbevar møbler og puter på tørre steder, og helst innendørs. Unngå frost og store temperaturforandringer, og sørg for et ventilert miljø. Plasser møbler slik at eventuell kondens og vann kan renne av, slik at det ikke oppstår mugg, sopp og andre skader.
  • Bruk møbeltrekk når de ikke er i bruk, da varer de mye lenger – ytre faktorer spiller en avgjørende rolle, både sol, vær og vind kan påvirke fargeendringer, eldring av treverk og putenes form.
  • Husk på skruene – Plantasjen anbefaler å stramme møbelskruene en til to ganger i sesongen, og gjerne når de hentes ut fra vinterlagring.
  • Puter og tekstiler trenger også omsorg – skal oppbevares tørt når det ikke er i bruk. Plasser puter og tekstiler i høyden for å unngå gnagere. Samtidig anbefales det å impregnere puter for å forlenge livslengden. Ved å impregnere sikrer man også at tekstilene er lettere å rengjøre, mer vannresistente og minsker sjansen for solbleking.
  • Rengjøring og vedlikehold er avgjørende – generelt kommer man langt med vanlig såpe og lunkent vann, bruk hageslange for enkel rengjøring og unngå høytrykkspyler da trykket kan skade materialet. Plantasjen tilbyr også pleie- og vedlikeholdsprodukter fra Guardian for ulike type møbler, som sikrer at man bevarer kvaliteten år etter år, enten det er treverk, metall eller syntetiske materialer.


Nyheter for de som ønsker å oppgradere uteområdet

Uansett om du har en ny uteplass som skal innredes, eller om du skal oppdatere den gamle, står utemøblene sentralt. Hvilken utemøbler man bør velge avhenger av hva man vil bruke uteplassen til. Samtidig bør man tenke gjennom valg av materiale, slik at man er bevisst på møblenes vedlikeholdsbehov.

– Et tips er å la seg inspirere av andre. Se på interiørbilder, les deg opp på ulike stiler og forstå hva du liker best. En urban balkong midt i byen passer nok en annen type interiørstil enn en romantisk og blomstrende hage på landet. Se etter paralleller mellom hva som passer omgivelsene ute, og hva du liker innenfor de mange interiørstilene, forteller Groven.

I år har Plantasjen flere spennende nyheter i sortimentet for utemøbler:

Manila Bamboo – tropiske vibber: Utemøbler i bambus har blitt mer og mer populære de siste årene. For en tropisk stemning på uteplassen kan du kombinere loungesettet med en levegg og solseng – eventuelt også en benk, et sammenleggbart sidebord og en strandstol.

Bayamo – tidløse møbler i teak: Teakmøbler er fantastisk vakkert i hagen, og med riktig stell kan du nyte godt av dem i mange, mange år. Teak er faktisk blant treverkene som er best egnet til hagebruk, på grunn av det naturlige oljeinnholdet. I Bayamo-serien finner du to typer bord, benk, posisjonsstoler og en solseng – kombiner gjerne flere teakmøbler for å få et enhetlig uttrykk på uteplassen.

Risør-serien – klassisk skjærgårdsidyll: Møblene i Risør-serien er laget av sertifisert mahogni, som er malt med slitesterk og værbestandig hvitmaling. Designet er så klassisk og tidløst som du får det, uansett om du velger Risør spisegruppe, med rektangulært bord, sofa og to stoler, eller et rundt balkongbord kombinert med sammenleggbare kaféstoler.

Hurtigtørkende utemøbler som tåler vær og vind: Hagemøbler fylt med Quick Dry Foam (hurtigtørkende skum) er definitivt blant de mest spennende nyhetene i butikkene våre i år. Her kan du få skikkelig komfort, uten å måtte ta putene inn hver gang det regner. Vannet sildrer nemlig lett igjennom både stoffet og skummet som putene er fylt med, og det tar overraskende kort tid før du trygt kan sette deg ned i tørre møbler etter en regnskur. Sjekk ut loungesettene Morelos og Cartago, og solsengen Toluca – alle i moderne skandinavisk design.


I tillegg til flere nyheter, kan man velge blant mange klassikere:

 

Alicante – med plass til mange: Er du ute etter et klassisk loungesett med plass til mange, er Alicante et bra valg. Settet består av en romslig loungesofa i UV-bestandig kunstrotting med hele sju sitteplasser samt et solid og praktisk bord – akkurat passe høyt til at du fint kan ta en matbit mens du sitter i sofaen. Settes finnes også en beige variant.

San Reno – lettstelt og behagelig: Loungesettet San Reno passer inn på de fleste uteplasser, med sine klassiske og avrundede former. Hjørnesofaen har myke, deilige puter og et høyt bord, slik at gruppen både kan brukes som spiseplass og til å koble helt av i. Se gjerne på det som en ekstra stue utendørs.

Opera – praktisk og elegant spisegruppe: består av fire komfortable stoler i aluminium med seter i slitesterkt textilene som er utrolig behagelig å sitte på. Hele bordet er fremstilt i aluminium og har en generøs, ribbet bordskive. Lettstelt, fint og praktisk på altanen eller på den store balkongen!


Visste du at Plantasjen har flere servicetilbud og garantier?

Det er viktig for oss i Plantasjen at du som kunde er fornøyd hver gang du handler hos oss. Derfor tilbyr vi en rekke servicetilbud og garantier som skal gjøre det enklere, sikrere og mer behagelig for deg å handle hos oss. Her er noen av våre garantier og servicetilbud. Les mer på plantasjen.no

Besøk Plantasjens nettside for mer informasjon om vedlikehold av hagemøbler.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Rengjøring og vedlikehold av hagemøblene er avgjørende for å sikre at de holder lengre i bruk og for at de skal se fine ut.
Rengjøring og vedlikehold av hagemøblene er avgjørende for å sikre at de holder lengre i bruk og for at de skal se fine ut.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Om Plantasjen

Plantasjen
Plantasjen
Trondheimsveien 40
2013 Skjetten

+47 468 89 861http://www.plantasjen.no/

Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden. Med våre 136 butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i Norge, Sverige og Finland fortsetter vi å jobbe for målet vårt: å berike folks liv med planter. I Norge har Plantasjen 79 butikker fra Tromsø i nord til Mandal i sør.

Følg pressemeldinger fra Plantasjen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plantasjen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plantasjen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom