Ny undersøkelse: Bedrifter vil flytte IT-tjenestene hjem

Del
Stadig flere norske bedrifter ønsker å insource IT-tjenestene internt, ifølge årets kundetilfredshetsundersøkelse gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting. Til sammen er over 2150 IT-kontrakter evaluert.
Clint Sookermany, partner i PA Consulting
Clint Sookermany, partner i PA Consulting

– Flere og flere bedrifter ønsker nå å flytte IT-tjenestene tilbake til egen virksomhet. Trenden startet for et par år siden, og har fortsatt i år. Koronapandemien viste oss hvor sårbar man kan være med IT-systemer langt hjemmefra, og krigen i Ukraina forsterker dette bildet. Dessuten ser vi en ny trend med deglobalisering og «homesourcing» av tjenestene, sier Clint Sookermany, partner i PA Consulting.

PA Consulting har i samarbeid med forskningsorganisasjonen Whitelane Research utarbeidet en kundetilfredshetsundersøkelse basert på ­­­over 2150 IT-kontrakter som er inngått av over 400 bedrifter.

Et av de viktigste funnene i årets undersøkelse er at norske bedrifter i større grad vil ta tilbake flere IT-oppgaver fremover. Hele 19 prosent av de norske bedriftene svarer at de vil «insource» mindre av IT-tjenestene enn tidligere. Kun 16 prosent sier at de vil outsource mer, mot 25 prosent året før.

– Bedriftene nevner bedre kvalitet og evne til å snu seg kjappere rundt etter markedets behov som de viktigste årsakene til å flytte IT-tjenestene hjem. I tillegg trekkes det frem mer stabile IT-team og et behov for å bygge bedriftens egne immaterielle rettigheter, sier Sookermany.

Indiske TCS på topp

Undersøkelsen har rangert de ulike selskapene etter kundetilfredshet innenfor kategoriene tjenesteleverandører og skyleverandører. Innen kategorien tjenesteleverandører er det også i år det indiske selskapet Tata Consultancy Services (TCS) som rangeres høyest, foran Cognizant og Accenture.

– Nok en gang troner TCS på toppen. De har en imponerende seiersrekke og kundene er svært fornøyd med dem. TietoEvry har fortsatt en vei å gå for å komme opp i tetsjiktet. Et lite lyspunkt er at de økte litt i kundetilfredshet sammenliknet med i fjor. Det blir spennende å se om den nye organiseringen av virksomheten etter hvert vil bidra til at de klarer å forbedre seg ytterligere, sier Sookermany.

Microsoft Azure og Microsoft Office 365

Innen kategorien skytjenester er selskapene rangert i to ulike underkategorier, infrastruktur som en tjeneste (IaaS) og software som en tjeneste (SaaS). Innen infrastrukturkategorien er det Microsoft Azure som vinner foran Amazon Web Services (AWS). I kategorien software topper Microsoft Office 365 med Salesforce på andreplass.

 

Om PA Consulting
PA Consulting er et globalt management consulting-selskap med 4000 ansatte. PA Consulting har bistått som strategisk rådgiver på mer enn 750 kontrakter for over 650 klinter. I Norden er 50 konsulenter dedikert til rådgivning knyttet til strategisk bruk av sourcing.

For mer informasjon, kontakt Clint Sookermany, clint.sookermany@paconsulting.com, mobil 95261278

Resultater fra kundetilfredshetsundersøkelse i regi av PA Consulting og Whitelane Research:

 

Tjenesteleverandører, Norge

Selskap

Total kundetilfredshet

TCS

87 %

Cognizant

84 %

Accenture

84 %

Infosys

83 %

Wipro

80 %

Sopra Steria

75 %

Orange Business Services

73 %

DXC Technology

73 %

ATEA

71 %

CGI

70 %

Capgemini

70 %

TietoEVRY

64 %

 

 

 

Skyleverandører, Norge. Infrastruktur som en tjeneste, (IaaS)

Selskap

Total kundetilfredshet

Microsoft Azure

84 %

Amazon Web Services (AWS)

77 %

Google Cloud Platform

69 %

 

Skyleverandører, Norge. Software som en tjeneste, (SaaS)

Selskap

Total kundetilfredshet

Microsoft Office 365

84 %

Salesforce.com

80 %

Microsoft Dynamics 365

79 %

ServiceNow

75 %

Workday

72 %

Oracle

69 %

SAP

58 %

Bilder

Clint Sookermany, partner i PA Consulting
Clint Sookermany, partner i PA Consulting
Last ned bilde

Om PA Consulting Group

PA Consulting GroupFølg pressemeldinger fra PA Consulting Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra PA Consulting Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra PA Consulting Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom