Plantasjen

Slik pynter du med blomster denne påsken

Del
Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.
Påske: Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære.
Påske: Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære.

Det er snart påske og tiden er inne for å ta frem blomster og planter i forskjellige farger og fasonger. Å dekorere med blomster i hjemmet er den perfekte måten å ta farvel med mørke vinterdager og ønske påskefeiringen velkommen på. 

Påsken vil preges av farger

Vibeke Næss, markedssjef i Plantasjen, sier at årets påske vil bære preg av pastellfarger som grønt, oransje og rosa, i tillegg til at vi aldri blir lei av den klassiske påskefargen i gul. 

– Gult er så klart viktig, men vi ser at påsken implementeres med andre farger som oransje, grønt og rosa. Vi ser jo at alle tradisjonsrike høytider er klassiske, og dette gjelder også denne, sier Næss.

Løkblomster er populære

Å pynte til påsken innebærer å dekorere med blomster og planter. På denne fronten ser høytiden ut til å bli tradisjonell, og ifølge Næss vil de vanlige påskeblomstene være fremtredende i år som i fjor. 

– Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære. Løker krever lite stell, og gir dermed mye glede for lite anstrengelse. Dørkranser er også populært, og skaper en hyggelig velkomst til gjestene, sier Næss. 

Blomster som liljer og tulipaner kan brukes på forskjellige måter, mens stemorsblomsten kan plantes i hagen eller på balkongen. Fordelen med påskeblomster er at de ofte selges i potter som betyr at du kan flytte dem til hagen når du er ferdig med dem inne, og dermed varer de i flere år. 

Her er Næss sine tips til hvordan du kan pynte med blomster denne påsken: 

  • Legg til pyntedetaljer i pottene - Til minipåskelilje og andre løkblomster i potter kan du legge til små påskekyllinger, malte egg, påskeris, grønn mose, steiner eller blomsterpinner med figurer i påsketema. Å legge til småpynt vil tilføre oppsatsen det lille ekstra og gjøre den mer iøynefallende. 

  • Lag en krans av påskeblomstene - Kranser tilhører ikke bare julen, men kan også dekoreres i påskens farger og blomster. Bind en krans med ulike sorter påskeblomster og påskeris for en nydelig pynt på spisebordet eller hengende på inngangsdøren.

  • Kombiner forskjellige farger av blomster og pynt - Selv om det er påske trenger du ikke å låse deg til den tradisjonelle gulfargen. Bruk andre farger, som pastellfarger i grønt, oransje og rosa, i pynten og blomstene du velger til påske. Et tips er å kombinere ulike blomstertyper, som for eksempel en bukett av ulike farger tulipaner med avskårne påskeliljer. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Påske: Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære.
Påske: Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Om Plantasjen

Plantasjen
Plantasjen
Trondheimsveien 40
2013 Skjetten

+47 468 89 861http://www.plantasjen.no/

Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden. Med våre 136 butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i Norge, Sverige og Finland fortsetter vi å jobbe for målet vårt: å berike folks liv med planter. I Norge har Plantasjen 79 butikker fra Tromsø i nord til Mandal i sør.

Følg pressemeldinger fra Plantasjen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plantasjen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plantasjen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom