Vestre

Ny konsernsjef i Vestre

Del
Møbelprodusenten Vestre har ansatt Bjørn Fjellstad (42) som ny konsernsjef. Han ser store muligheter i økt eksport av bærekraftig og nyskapende norsk design. Vestre lanserer samtidig en stor miljønyhet.

Bjørn Fjellstad skal lede den familieeide utemøbelprodusenten som i fjor åpnet verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk på Magnor. Vestre kommer nå også med en nyhet om bruk av fossilfritt stål som kutter CO2-utslippene med ytterligere 60 prosent.

– Dette er en drømmejobb. Jeg har jobbet med merkevarebygging, bærekraft og skandinavisk design i mange år og kan ikke tenke meg en mer spennende jobb enn å få lede Vestre, sier Fjellstad og legger til:

– De største mulighetene våre ligger i eksportmarkedene. Jeg er sikker på at vi her kommer til å få en sterk vekst. Vestre merker stor internasjonal interesse for våre konsepter med bærekraftige møbler og sosiale uterom.

Fjellstad kommer til Vestre fra jobben som daglig leder for Sweet Protection i Active Brands. Han har tidligere vært salgssjef i Norrøna Sport. Som leder i disse merkevarene har Fjellstad delt norsk friluftsglede med hele verden, samtidig som han har bygget opp sterke satsinger for eksport av bærekraftig norsk design.

CO2-kutt

Bjørn Fjellstad tar over som toppleder samtidig som Vestre tar nye miljøskritt. Selskapet har nettopp inngått en avtale med svenske SSAB om kjøp av stål som er produsert helt uten utslipp. Stålproduksjon er en av verdens største kilder til utslipp av klimagasser, men den svenske stålprodusenten har lyktes med en produksjonsprosess der kull og koks er byttet ut med grønt hydrogen. Resultatet er rent stål av høy kvalitet, helt uten fossile kilder og uten utslipp av karbondioksid. Tidlige estimater viser at Vestre vil redusere sitt samlede klimaavtrykk med rundt 60 prosent ved å bruke fossilfritt stål.

– Vestre har en rik og inspirerende industrihistorie, tydelig verdier og en sterk design-filosofi. Jeg ser frem til å jobbe med et motivert team, og til å ta bærekraftig skandinavisk møbeldesign videre ut i verden, sier Fjellstad.

Kristoffer Vestre, styreleder i det familieeide selskapet, er veldig fornøyd med ansettelsen av Fjellstad.

– Vi er veldig glade for at Bjørn Fjellstad blir vår nye konsernsjef. Bjørn har solid erfaring med å rigge norske merkevarer for internasjonal vekst, og det er en stor styrke for Vestre å få ham med på laget nå som vi skal øke satsingen på eksport, sier han.

Kontakter

Bilder

Om Vestre

Vestre
Vestre
Drammensveien 44A
0271 Oslo

https://vestre.com/no/

Vestre AS er en familieeid industribedrift og en av Europas mest fremgangsrike produsenter av sosiale og bærekraftige utemøbler.

Vi jobber sammen med de fremste skandinaviske formgivere for å utvikle unike møbelserier, og vi har mottatt en lang rekke designutmerkelser. All produksjon skjer i Skandinavia, basert på fornybar energi og kortreiste materialer.

Vestre-konsernet omsetter for 300 millioner kroner og har omtrent 100 medarbeidere i Norden, Europa og USA. Vi har integrert FNs bærekraftsmål i forretningsstrategien, med mål om å bli anerkjent som verdens mest bærekraftige møbelprodusent.

Vi har bygget verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk på Magnor, The Plus, som er designet av arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG) i København. Industriprosjektet er lokalisert i en 300 måls furuskog – rekreasjonsområdet Forest Camp.

The Plus er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår og er et globalt utstillingsvindu for bærekraftig og høyteknologisk produksjon.

Vi har hovedkontor i Oslo, fabrikken Vestre Steel Factory i Torsby, Sverige, og salgskontorer i Stockholm, Berlin, London, Boston, Austin og Los Angeles.

Følg pressemeldinger fra Vestre

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Vestre på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vestre

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye