Avinor

Asia er tilbake, nå starter første direkteflygning til Sør-Korea siden pandemien 

Del
For første gang siden pandemien startes det passasjerflygninger mellom Sør-Korea og Norge. Hver torsdag fra mai til august vil Air Premia fly direkte mellom Seoul og Oslo.
Foto: Air Premia
Foto: Air Premia

 – Dette er svært gledelig og etterlengtet. Asia har lenge vært et marked vi håper vil komme tilbake, spesielt med tanke på turismepotensialet som ligger der og som en stor eksportmulighet for Norge, sier Avinors kundeansvarlige for trafikkutvikling mot Asia og Amerika, Ulv Elbirk. 

Air Premia er et nytt koreansk flyselskap og vil fly charterflygninger mellom Seoul (ICN) og Oslo lufthavn (OSL) fra 11. mai til 17. august, hver torsdag. Flytypen de vil bruke er Boeing 787-9 Dreamliner.

De som sitter ombord, vil i denne omgang være utelukkende Sør-Koreanske turister. 

Viktig for norsk nærings- og reiseliv 

Det at Sør-Korea får direkterute til Oslo lufthavn, for første gang siden 2019, er viktig for norsk reiselivsnæring.   

– Sør-Korea er et marked med mange som ønsker å besøke Norge. Det igjen skaper store verdier for næringslivet i form av overnatting, shopping, restaurantbesøk og kulturliv, sier Elbirk 

Han trekker også frem at norsk eksportnæring vil nyte godt av slike ruter, fordi Asia er et svært viktig marked for særlig norsk sjømat. 

– Disse flyene vil også fylles med norsk sjømat, som skal til restauranter og butikker i Seoul. Det er et veldig viktig og nærmest utømmelig marked for Norge, avslutter Elbirk. 

Kontakter

Bilder

Foto: Air Premia
Foto: Air Premia
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom