FagforbundetFagforbundet

Velkommen til Svart Økonomikonferansen 2023

Del
Fagforbundet og NTL inviterer pressen til Svart Økonomikonferansen 2023. Deltakere får blant annet høre historier fra skyggesiden av norsk arbeidsliv, diskusjoner om hva som må til for å lykkes med Norgesmodellen og hvordan det egentlig står til med samarbeidet mot arbeidslivskriminalitet.
Når: Mandag 27. mars, kl 09.30 - 15.00
Hvor: Oslo Kongressenter, Young gate 21, 0181 Oslo

Ta kontakt på e-post for påmelding.

Program:

Kl.09.30 Registrering og kaffe 

Kl.10.00 Åpning av konferansen ved Kjersti Barsok, leder NTL 

Kl.10.10 Bidrar norske myndigheter til å tilrettelegge for en skyggeøkonomi i Norge?

Det er mange mennesker som faller mellom to stoler på grunn av strengere krav til dokumentasjon i offentlig forvaltning. Det finnes hårreisende historier om arbeidstakere som blant annet ikke får fødselsnummer, fastlege og tilgang til sosiale tjenester. Her får du høre historiene fra skyggesiden i norsk arbeidsliv. Vi får besøk av Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, Caritas, Fair Play Bygg og prosjektleder for utvikling - innovasjon i Skatteetaten Bjørn Marhaug.

Kl.11.00 Lunsj 

Kl.11.45 Seriøsitetskravene i offentlige anskaffelser – Hva må til for å lykkes?

Regjeringen har i Hurdalsplattformen besluttet å lage en Norgesmodell med nasjonale seriøsitetskrav. Målet er å forebygge arbeidslivskriminalitet, samt hindre urettferdig konkurranse og sosial dumping. Samtidig har flere kommuner i en årrekke hatt egne modeller, for eksempel Oslomodellen. Hva må til for å lykkes? Vi får besøk av næringsminister Jan Christian Vestre, byrådsleder Raymond Johansen, LO-sekretær Trude Tinnlund og ordfører i Nesodden kommune Cathrine Kjenner Forsland. 

Kl. 13.20 Pause 

Kl. 13.30 A-krimsamarbeidet

Med åpningen av det nye a-krimsenteret i Alta i fjor høst er vi nå oppe i åtte a-krimsentre rundt om i landet. Hvordan fungerer de egentlig? Har etatene nok ressurser til å følge opp sakene a- krimsentrene avdekker når de skal over i linja? Og hvorfor blir så få saker meldt til politiet? Fungerer det egentlig bedre med administrative reaksjoner som overtredelsesgebyr eller lar vi da kriminelle slippe unna straffeforfølgning? Vi får innspill fra politikere og tillitsvalgte. 

Kl.14.50 Avslutning ved Trond Finstad, AU-medlem Fagforbundet

Nøkkelord

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 400 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom