Mastercard

Syv norske selskaper med i Mastercards partnerskaps-program Lighthouse våren 2023

Del
Oslo, 16 mars 2023 - Mastercards Lighthouse-program, MASSIV och FINITIV, skal støtte og skalere de mest lovende impact- og fintech oppstartsselskapene i Norden og Baltikum. Denne våren deltar de norske selskapene Celeri, Fygi, Goscore, Spense, Two, No Isolation og Glint Solar.

Siden 2018 har Mastercards Lighthouse-program hjulpet teknologibedrifter med å vokse, knytte partnerskap, og finne investorer. Flere kjente selskaper som Aprila, Desert Control, Dintero og Spenn har hatt sitt gjennombrudd etter å ha deltatt i programmet.

Lighthouse-programmet gjennomføres to ganger i året, og består av to klasser som løper parallelt: FINITIV for finansteknologi og MASSIV for bærekraftsteknologi. Hvert program består av tre workshops i mars, april og mai, der deltakerne får møte rådgivere fra Mastercard, programmets samarbeidspartnere og investorer.

På slutten av programmet kåres en vinner i hver klasse, som får muligheten til å presentere seg for Mastercards globale oppstartsprogram Start Path. Vinnerne kunngjøres på teknologikonferansen Latitude59 24.–27. mai i Tallinn, Estland.

– Lighthouse-programmene MASSIV og FINITIV, viser oss igjen hvor innovative de nordiske og baltiske landene er. Jeg er glad for å se innovasjonen og disrupsjonen disse selskapene bringer til markedet. Vi i Mastercard er dedikert til å samarbeide med disse selskapene for å bringe nye og innovative løsninger til forbrukere og næringsliv, og bidra til å løse globale bærekraftsutfordringer. Sammen kan vi skape et mer inkluderende, sammenkoblet og bærekraftig finansielt økosystem, sier Mats Taraldsson, leder for innovasjon, fintek- og bærekraftstek-engasjement i Mastercard Norden og Baltikum.

Disse norske selskapene deltar i Mastercard Lighthouse FINITIV:

  • Celeri tilbyr daglig lønnsutbetalinger og verktøy for personlig økonomistyring.
  • Fygi gjør brukerens mobiltelefon til et betalingssystem. Forbrukere kan scanne en butikk-spesifikk QR-kode for å aktivere Fygy.
  • Goscore tilbyr grensekryssende kredittvurdering for å la utlånere vurdere kredittverdigheten basert på oppdaterte transaksjonsdata.
  • Spense revolusjonerer mobilitetsbransjen med en fleksibel betalingsløsning med førsteklasses kundeopplevelse.
  • Two leverer B2B-betalingsløsninger for å forenkle betalingsreisen for bedrifter og hjelpe kjøpmenn med å tilby handelskreditt og «buy now, pay later».
  • I tillegg deltar Tjommi i den danske klassen. Selskapet hjelper kunder å kreve tilbake penger automatisk når prisen for en vare faller etter kjøp. Selskapet ble grunnlagt i Norge, men flyttet hovedkontoret til København i 2021.

Disse norske selskapene deltar i Mastercard Lighthouse MASSIV:

  • No Isolation har utviklet en telepresens-roboten AV1, en avatar for barn og unge voksne som ikke er i stand til å møte opp på skolen.
  • Glint Solar hjelper solkraftutbyggere med å finne og analysere mulige steder å bygge ut. De tilbyr en SaaS-løsning med kartbasert filtrering for å hjelpe brukeren raskt finne steder som passer med deres kriterier.

Kontakter

Olve Hagen Wold, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Bilder

Om Mastercard

Mastercard
Regus Posthuset Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

http://www.mastercard.com

Om Lighthouse FINITIV

Mastercard Lighthouse FINITIV er en åpen innovasjonsplattform utviklet for å styrke hele økosystemet for finansielle tjenester. Mastercard dekker programkostnader for selskapene som blir valgt ut, uten å be om eierandeler i gjengjeld. Det er en partnerskapsplattform som ikke vanner ut egenkapital, og krever heller ikke en vesentlig finansiell investering fra programdeltakerne. Programmet er utformet for å være en katalysator for symbiotiske partnerskap mellom fintek-selskaper, Mastercard, nordiske og baltiske banker, tek-partnere og programrådgivere. Ved å koble sammen energien og innovasjonen til fintek-selskaper med stabiliteten og distribusjonen til store finanstjenesteselskaper, fasiliteter og produserer Finitiv partnerskap som styrker hele økosystemet. To ganger i året gjennomføres det tre måneder lange Finitiv-programmet som en serie med workshops og møter, både fysisk og virtuelt, der det bringer sammen fintech-selskaper, tilretteleggere, banker, investorer og rådgivere for å utforske partnerskap gjennom åpen innovasjon.

Les mer om Lighthouse på www.mclighthouse.com

Om Lighthouse MASSIV

Mastercard Lighthouse MASSIV er en åpen innovasjonsplattform utviklet for å skape og skalere bærekraft og bidra til å nå FNs bærekraftsmål gjennom langsiktige partnerskap. Ved å gi team konkurransemessige incentiver og foretrukken tilgang til partnerressurser, sikter Mastercard Lighthouse MASSIV på å fostre partnerskap som vil berike livene til én milliard mennesker innen 2025. Mastercard Lighthouse MASSIV er utformet som et trestegsprogram. Selskapene møter vårt rådgivende panel – en håndplukket gruppe ledere og partnerskapseksperter fra hele verden – som sikter på å bringe et spesifikt partnerskap til live. Hvert partnerskapsforslag får innspill fra globale eksperter innen juss, design og teknologi før selskapene melder tilbake om resultatene fra partnerskapsforsøkene til det rådgivende panelet. Vinneren av programmet er det selskapet som demonstrerer potensialet til å påvirke flest mennesker gjennom partnerskap.

Les mer om Lighthouse MASSIV på www.mclighthouse.com/massiv

Følg pressemeldinger fra Mastercard

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mastercard på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mastercard

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye