NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Norsk utenrikspolitisk konferanse 2023

Del
Utenriksdepartementet (UD) og Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) har gleden av å invitere til Norsk utenrikspolitisk konferanse 2023 på Sentralen i Oslo, 21. mars.

Vi står overfor de største endringene i det internasjonale landskapet siden den andre verdenskrig. Hvordan skal Norge fremme interesser, demokrati og verdier i denne krevende situasjonen? For å svare på dette store spørsmålet, har NUPI og UD invitert kjente navn fra politikk, næringsliv, media og forskning fra inn- og utland. 

Det blir foredrag og samtaler om blant annet Russland og sikkerhetspolitikk i Europa, verdensøkonomi i lys av krigen, en ny verdensorden, Kina og forholdet til Vesten – og hva disse nye rammevilkårene betyr for Norge.

I tillegg vil NUPI-direktør Ulf Sverdrup samtale med både statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Anniken Huitfeldt om norske utenrikspolitiske responser til de utfordringene vi står overfor.

Fullt program og informasjon om alle deltakere finnes på NUPIs nettsider.  

Mediehus som ønsker å sende konferansen på sine flater, kan bruke vedlagte streaming-lenke.  

Konferansen ble fulltegnet kort tid etter lanseringen, men vi har holdt av noen få seter til journalister. Om du ønsker en plass i salen, eller ønsker å avtale et intervju med noen av deltakerne, ta kontakt med NUPIs presseansvarlig for konferansen, Therese Leine.

Intervjuavtaler med statsminister Jonas Gahr Støre eller utenriksminister Anniken Huitfeldt må avtales med SMK eller UD.

Denne konferansen er åpningen av Utenriksdepartementets konferanseserie «Respons – Norsk utenrikspolitikk for en ny tid». Respons-serien kan du lese om her. 

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Se konferansen direkte her!Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt
NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt
C. J. Hambros plass 2 d
0130 Olso

22 99 40 04https://www.nupi.no

NUPI tilbyr tjenester innen forskning, analyse og utredning, i tillegg til undervisningsrelaterte tjenester rettet mot skolen.

Følg pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom