Håkon Solbakk blir Executive Head Chef i Speilsalen.

- Jeg er svært stolt og beæret over å bli spurt om å bli øverste leder i Speilsalen, etter å ha vært Head Chef nå i fire år føler jeg meg klar. Vi har et fantastisk dyktig team i Speilsalen med mange enere som sammen utgjør forskjellen både på kjøkkenet og i salen. Speilsalen skal fortsette i det gode sporet vi er i, samtidig som vi skal ta nye steg og jobbe hardt for å bli enda bedre enn før. Jeg gleder meg veldig til å fortsette på den reisen vi har startet, sier Håkon Solbakk.
Håkon Solbakk (31) er opprinnelig fra Nærøysteine, et fiskevær ved Abelvær i Nord-Trøndelag.
Han har flotte meritter fra en lang konkurransekarriere og ble nylig Nordisk mester i kokkekunst med 1. plass i konkurransen Nordic Chef of the Year i 2022.
- Som leder jobber Håkon effektivt med teamet i Speilsalen. Han har sammen med Christopher vært med på å bygge opp en fantastisk vinnerkultur. Håkon er en lagspiller som brenner for å utnytte råvarer på nye og spennende måter som fører til mat med tydelig identitet, sier Arild Sjødin hotelldirektør på Britannia Hotel.
Håkon Solbakk har vært kjøkkensjef i Speilsalen siden oktober 2019 og var med på å få restaurantens første stjerne i Guide Michelin på hjemmebane i Trondheim i februar 2020.
Håkon deltok også i det forrige uttaket til Bocuse d’Or og kom på 2. plass i den prestisjefylte Årets Kokk-konkurransen i Norge i 2021. Han har tidligere vært en del av Det Norske Kokkelandslaget i seks år.
- Jeg er veldig glad for å kunne overlate roret til Håkon som jeg har jobbet med i mange år og som kan videreutvikle det vi har bygget opp sammen. Håkon har vært en svært viktig del av teamet og suksessen vår i Speilsalen så langt, og det er derfor helt riktig at det nå er nettopp han som overtar ansvaret for restauranten, sier Christopher Davidsen.
Speilsalen er en av flere restauranter på Britannia Hotel. Christopher Davidsen startet på Britannia Hotel ett år før dørene for det nyoppussede hotellet åpnet i april 2019. Han har hatt ansvaret for Speilsalen, som midt i pandemien ble kåret til Norges beste restaurant og som også har vunnet The Nordic Prize i 2022.
- Speilsalen er i de beste hender med Håkon og resten av det svært dyktige teamet som jobber på aller høyeste nivå der hver dag. For min del er timingen nå riktig til å gjøre andre spennende oppdrag fremover, sier Christopher Davidsen og fortsetter:
- Jeg vil gjerne takke hele teamet som har vært med på reisen under min tid i Speilsalen og også gi en stor takk og honnør til Odd Reitan og ledelsen for muligheten og alt jeg har lært og fått oppleve i tiden på Britannia Hotel, avslutter Christopher Davidsen.
Nøkkelord
Kontakter
For ytterlige kommentarer kontakt:
Adm.dir. Britannia Hotel, Arild Sjødin, mobil: 466 30 000 epost: arild.sjodin@britannia.no
Markeds - og kommunikasjonsdirektør Britannia Hotel, Peter Gjerde, mobil: 934 58 69 epost: peter@britannia.no
Påtroppende Executive Head Chef Speilsalen, Håkon Solbakk, mobil: 994 63 497, epost: hakon.solbakk@britannia.no
Christopher Davidsen Speilsalen, mobil: 950 17 006, epost: christopher@britannia.no
Bilder














Lenker
Om REITAN
Britannia Hotel
Britannia Hotel er en del av REITAN og ble kjøpt i 2015 for en omfattende total-renovering på nesten 3 år for å bli gjenskapt til et femstjerners internasjonalt topphotell av ypperste klasse.
I 2019 gjenoppstod historiske Britannia Hotel (bygget i 1870) i Trondheim i all sin prakt. Idyllisk plassert i hjertet av Trondheim by inneholder hotellet blant annet: Michelin-restauranten Speilsalen, storstuen Palmehaven, et spennende fransk brasserie, grillrestaurant, vinbar, en svært anerkjent cocktailbar, konferanseavdeling og selskapslokaler og en prisbelønnet spa - og velværeavdeling av ypperste klasse.
De 224 rommene og suitene er alle utstyrt med den eksklusive komforten man forventer av et internasjonalt topphotell. Britannia Hotel har siden gjenåpningen blitt en severdighet og en reisedestinasjon i seg selv.
Følg pressemeldinger fra REITAN
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra REITAN
PoMo presenterer utstillingen “Louise Bourgeois – Echo of the Morning” og utstillingsprogram for 2026.18.12.2025 13:30:18 CET | Pressemelding
Etter å ha ønsket over 150 000 besøkende velkommen siden 15. februar 2025, går stiftelsen og museet PoMo inn i sitt første hele driftsår i 2026. Neste stor utstilling på programmet blir "Louise Bourgeois – Echo of the Morning". Fra 5. februar til 31. mai 2026 kan man oppleve den omfattende utstillingen som tar utgangspunkt i livet og kunsten til den anerkjente fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois. Videre utstillingsprogram for 2026 byr på separatutstillinger med Catherine Opie og Ken Price. Begge vises fra 25. juni til 3. januar.
To spanske fluer i én smekk17.12.2025 10:00:00 CET | Pressemelding
Et unikt samarbeid mellom Nationaltheatret og Nye Hjorten Teater skal bringe forviklingskomedien Den spanske flue ut til publikum i to byer.
Lisa Tønnes soloshow-suksess til Oslo10.12.2025 11:00:00 CET | Pressemelding
Over 13 500 publikummere har sett henne levere knallsterkt om eget liv på Nye Hjorten Teater i Trondheim. I mars neste år bringer iransk-trønderske Lisa Tønne sin rørende og morsomme oppveksthistorie til hovedstaden og Oslo Nye.
Nye Hjorten Teater får ny direktør etter eventyrlig åpning!4.11.2025 13:15:00 CET | Pressemelding
Elisabeth Høsflot Klæbo blir ny administrerende direktør for Nye Hjorten Teater – en planlagt lederovergang som markerer starten på neste kapittel for Trondheims nyetablerte teater.
Britannia Hotel får Michelin Key og utmerkelse av Condé Nast Traveler17.10.2025 14:18:17 CEST | Pressemelding
Britannia Hotel har fått internasjonal oppmerksomhet med to prestisjefylte utmerkelser. Condé Nast Travelers lesere har kåret hotellet til det 8. beste i Nord-Europa, samtidig som Michelin har tildelt Britannia en av sine aller første Michelin Keys.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
