Utleiemegleren

Økningen i leieprisene fortsetter

Del
Leieprisene nasjonalt i Utleiemeglerens portefølje øker med 8% sammenlignet med februar i fjor. - Tilbudet av utleieboliger øker, men etterspørselen fra leietakerne øker mer. Vi forventer at etterspørselen fra leietakerne vil øke vesentlig frem imot sommeren. Dette vil gi et utfordrende leiemarked med stigende leiepriser, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.
Økningen i leieprisene fortsetter
Økningen i leieprisene fortsetter

Oslo

Leieprisene for alle boligtyper øker med 11,3% sammenlignet med samme måned i fjor. Sammenlignet med januar går leieprisene ned 0,96%.

I februar kostet det i gjennomsnitt 11 950 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo. En 2-roms i Oslo kostet i gjennomsnitt 15238 kroner. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms i Oslo var 18 582 kroner i februar.

Vi opplever et bra marked med god interesse på alle leilighetene som er annonsert. Det er størst etterspørsel etter 2- og 3- roms leiligheter i sentrale områder, noe som også gjenspeiler seg i leieprisene.

- Det har generelt vært høyere aktivitet i leiemarkedet hittil i år enn tidligere år, og oppdragsinngangen er også høyere. Investorene har trukket tilbake til Oslo. Dette er med på å øke oppdragsinngangen og vil trolig gi flere utleieboliger på markedet fremover, sier regionsjef i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck.

Asker og Bærum

Leieprisene for alle boligtyper øker med 19,92% i vår portefølje i Asker og Bærum siden februar i fjor. Sammenlignet med januar øker leieprisene med 1,90%.

I februar kostet det i gjennomsnitt 13 675 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum. En 3-roms leilighet kostet i gjennomsnitt 16207 kroner i februar.

Utleiemegleren Asker og Bærum har lagt bak seg en god måned. Vi har godt besøkte visninger og mange som tar kontakt med oss. Det er fortsatt størst interesse for boliger med god standard og sentral beliggenhet.

- Vi har hatt en solid økning i leieprisene for 2-roms leiligheter, og har leid ut et par på Fornebu til 16 000 kroner i måneden som trekker opp gjennomsnittet. Dette er leiligheter med høy standard som blant annet heis, garasje og balkong med gode solforhold. Videre ser vi en økende etterspørsel etter større boliger. Vi har blant annet leid ut en stor enebolig på Snarøya til 70 000 kroner per måned, en bolig som ble utleid etter bare noen dager på markedet, sier daglig leder i Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen.

Bergen

Leieprisene holder seg stabile og øker med 0,1% sammenlignet med februar i fjor. Sammenlignet med januar øker leieprisene med 2,9% for alle boligtyper.

I februar kostet det i gjennomsnitt 9 500 kroner å leie en 1-roms leilighet i Bergen. En 2-roms kostet i gjennomsnitt 12 409 kroner. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms i Bergen var 14 538 kroner i februar.

I februar leide vi ut like mange boliger som i januar og hele 32 % flere boliger enn i februar 2020. Det er høy aktivitet på leiemarkedet i Bergen for tiden.

- Det trege salgsmarkedet de siste månedene har gjort at det er flere boliger på leiemarkedet, og vi har ikke lenger fullt så stor respons på annonsene våre, som vi hadde for noen måneder siden. Det er imidlertid fortsatt bra trykk på de fleste boligtyper. Pr. i dag er det 650 annonser for boliger til leie i Bergen, som er noe lavere enn normalt for sesongen, sier daglig leder i Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove. 

Drammen

Leieprisene for alle boligtyper øker med 9,70% sammenlignet med februar i fjor. Sammenlignet med forrige måned øker leieprisene med 10,84%.

En 2-roms i Drammen kostet i gjennomsnitt 12 755 kroner i februar. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms leilighet var 13 083 kroner.

- Det er fortsatt utleiers marked. Selv om det er litt roligere enn i januar, er det fremdeles godt oppmøte på visninger og de fleste boliger blir leid ut etter kort tid, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.


Romerike

Leieprisene for alle boligtyper går ned med 2,01% siden februar i fjor. I februar kostet det i gjennomsnitt 10 801 kroner å leie en 1-roms leilighet på Romerike. En 2-roms kostet i gjennomsnitt 11 579 kroner og en 3-roms kostet 14 032 kroner.

Årsaken til prisnedgangen er todelt. Det ferdigstilles mange store prosjekter på Romerike, i tillegg til at det er flere boliger på markedet enn tidligere. Dermed får leietakerne flere boliger å velge mellom, som fører til en liten prisnedgang.

Nedre Romerike:  

- Februar har vært en måned med mye aktivitet i leiemarkedet og alt tyder på at det vil forbli slik også de neste månedene, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Øvre Romerike: 

Februar har vært en roligere måned i forhold til antall utleide boliger sammenlignet med samme periode i fjor. Aktiviteten tok seg opp mot slutten av måneden og vi opplever en god balanse i markedet i forhold til tilbud og etterspørsel.

- Leieprisnivået i vårt kjerneområde har holdt seg relativt stabilt, sier dagligleder i Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad.

Stavanger 

Leieprisene for alle boligtyper øker med 7,13% i vår portefølje i Stavanger siden februar i fjor. Sammenlignet med januar øker leieprisene totalt med 18,47%.

Gjennomsnittsprisen for en 2-roms kostet i gjennomsnitt 12 055 kroner. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms i Stavanger i februar var 14 805 kroner.

Antall ledige boliger til leie har gått ytterligere ned fra 268 og ligger nå på 243 objekter i vårt område. Generelt har det vært høy aktivitet på ledige boliger, noe som har resultert i at leieprisene tenderer opp.

- Sett i lys av at det er relativt få ledige boliger i markedet antar vi at leieprisene vil ha en stigende utvikling i månedene som kommer, sier daglig leder i Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge. 

Trondheim

Leieprisen for alle boligtyper i vår portefølje i Trondheim viser en nedgang på 4,58% sammenlignet med februar i fjor. Sammenlignet med januar øker leieprisene i Trondheim med 2,90%.

I februar kostet det i gjennomsnitt 8500 kroner å leie en 1-roms leilighet i Trondheim. En 2-roms kostet i gjennomsnitt 12 166 kroner og en 3-roms kostet 14 694 kroner.

Utleiemegleren Trondheim overtok i mars 2022, utleie og forvaltning av en større eiendomsportefølje eid av NREP. Denne porteføljen består av blant annet Camp Trondheim med 220 studentboliger på Persaunet. NREP er en av Nordens ledende eiendomsutviklere og står bak studentboligkonseptet UMEUS som tar utgangspunkt i studentenes behov og velferd. Disse studentboligene som også har en del hybelkontrakter fører til at snitthusleien totalt gikk noe ned for kontoret.

Dette kan ikke ses på som en nedgang i leieprisene totalt eller markedet for øvrig. Camp Trondheim er en av Trondheims nyeste studentbyer som er sentralt plassert i forhold til det meste i Trondheim. Kort vei til NTNU og sentrum. Studentene er allerede godt i gang med å sikre seg bolig til skoleåret 23/24 og vi anbefaler alle å sikre seg bolig allerede nå, sier daglig leder i Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Kristiansand 

I Kristiansand øker leieprisene for alle boligtyper med 11,75% siden februar i fjor.

Februar er normalt sett en roligere måned. Markedet etterspør rekkehus/tomannsboliger og eneboliger i etablerte områder. Hybler og bofelleskap utgjør 38 % av totalen av utbudet utleieboliger, som betyr at det er overdekning i markedet av denne type boliger, sier daglig leder i Utleiemegleren Kristiansand, Tor-Gunnar Albert. 

Østfold

Leieprisene for alle boligtyper øker med 7,19% sammenlignet med samme måned i fjor. Sammenlignet med januar øker leieprisene med 2,40%.

I gjennomsnitt kostet det 12 079 kroner å leie bolig i vårt distrikt i februar 2023, sammenlignet med 11 819 kroner i 2022.

- Det har vært høy aktivitet i leiemarkedet etter nyttår, og februar ble ikke noe unntak. Vi leide ut over 30 boliger og det er fortsatt størst etterspørsel etter 2-og 3-roms boliger med sentral beliggenhet. Annonserte boliger ligger stabilt over 500, som gir god tilgang på boliger for de som trenger et nytt sted å bo, sier daglig leder i Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen.

Vestfold

Leieprisene for alle boligtyper øker med 10,48% sammenlignet med samme måned i fjor. Sammenlignet med januar går leieprisene ned 1,18%.

- I Vestfold er utleiemarkedet stabilt og voksende. Det er stor interesse og godt oppmøte på visningene, særlig boligene med god standard. Det er også merkbart at det er flere selskaper som har utenlandsk arbeidskraft som kommer til Norge nå enn det var under pandemien, sier daglig leder i Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Økningen i leieprisene fortsetter
Økningen i leieprisene fortsetter
Last ned bilde

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00https://www.utleiemegleren.no/

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 17 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Jessheim, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har i dag ca. 200 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. 

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

Utleiemegleren signerte rekordmange kontrakter i oktober7.11.2023 11:59:28 CET | Pressemelding

Leieprisen for alle boligtyper øker med 9,7% i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med 2022. Utleiemegleren hadde ca. like mange annonserte boliger i oktober, som i høysesongen i juni. Dette skyldes primært nedgangen i salgsmarkedet. - Utleiemegleren signerte 1157 kontrakter i oktober, som er en økning på over 28% sammenlignet med oktober i fjor. Det var like mange annonserte boliger på markedet i oktober 2023, som i oktober 2019, som var siste normalår før koronapandemien. Dette viser at vi nå har et midlertidig normalisert leiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Boligeiere får ikke solgt – velger å leie ut11.10.2023 08:48:33 CEST | Pressemelding

September viser rekordhøye leiepriser nasjonalt, men den kraftige leieprisveksten har roet seg. Leiemarkedet har fått midlertidig hjelp av boligeiere som ikke får solgt. Nasjonalt øker leieprisen for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje. – Vi merker at flere ønsker kortere leiekontrakter for å unngå gevinstbeskatning ved påfølgende salg, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Dyrt å eie! Dyrt å leie?7.9.2023 11:00:00 CEST | Pressemelding

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje på landsbasis øker med 5,1% siden forrige måned, og med 6,7% siden august i fjor. Med en styringsrente som er ventet å stige fremover, vokser også gjeldsbetjeningsgraden til skyhøye nivåer. Til tross for prisøkningen vi ser på leiemarkedet, vil det i mange tilfeller være rimeligere å leie bolig, fremfor å eie, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom