Nora Collective

Sophie Elise og Fetisha avslutter samarbeidet med NRK

Del
Sophie Elise og Fetisha Williams har bestemt seg for å si opp sin podkastavtale med NRK.

- NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sophie Elise.

Podkasten med de to har, ifølge NRK selv, trukket nye lyttergrupper inn i NRKs podkast-univers. Både Sophie Elise og Fetisha skulle gjerne fortsatt samarbeidet og økt engasjementet i viktige lyttergrupper ytterligere for NRK.

Sophie Elise og Fetisha sier beslutningen om å avslutte samarbeidet er veloverveid. Selv om NRK har gjort det tydelig hvor fornøyde de har vært med innholdet, har de to over de siste dagene opplevd en endring i holdning, og en manglende støtte fra ledelsen i NRK.

- For litt over et år siden stilte jeg på pitchedagene til NRK og konkurrerte med flere andre profiler om å bli en del av NRKs underholdningsportefølje. NRK var vel kjent med våre kommersielle engasjementer da de sa ja til podkast-konseptet «Sophie & Fetisha», sier Sophie Elise. De to opplever det også som påfallende at NRK ser ut til å stille andre krav til dem enn til andre NRK-profiler som også har kommersielle prosjekter gående mens de jobber for NRK.

Stolte over podkasten

Sophie Elise og Fetisha er stolte over konseptet de utviklet i samarbeid med NRK, og har gledet seg over gjennomslaget serien fikk hos aldersgrupper som NRK ellers sliter med å fange opp.

- Vi har takket nei til andre og mere lukrative tilbud for å kunne samarbeide med NRK, og vi angrer ikke på det. Det har vært lærerikt og utviklende å jobbe med en så stor og proff organisasjon, og vi var klare til å utvikle konseptet videre, sier Fetisha.

De vil spesielt trekke frem støtten og den gode lagånden de har opplevd fra en kjerne av NRK-kolleger.

Veldig gøy

- Vi kommer til å savne akkurat den gjengen masse. Og jeg kan love at podkast, det blir det fra oss også videre, sier Sophie Elise.

På hvilke flater, og med hvilke samarbeidspartnere dette blir, er ennå ikke avklart.

- I tillegg til at dette har vært lærerikt, har det også vært kjempegøy. Sophie Elise og jeg kommer derfor til å fortsette podkast-ferden videre sammen. Det gleder vi oss til, sier Fetisha.

Begge opplyser at de nå har sagt det de ønsker å si om saken i denne omgangen. 

Nøkkelord

Bilder

Om Nora Collective

Følg pressemeldinger fra Nora Collective

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nora Collective på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye