ABB

H.K.H. Kronprins Haakon fikk innsikt i ABBs havvindløsninger

Del
• ABB delte innsikt i energiomstillingen på toppmøte med H.K.H. Kronprins Haakon og Storbritannias statsråd for New Energy og Net Zero, Grant Shapps • 500 myndighetspersoner, næringslivsledere og handelsutsendinger fra Norge og Storbritannia deltok på arrangementet i London • ABB-presentasjon viste hvordan elektrifisering av offshoreanlegg og integrering av fornybar energi kan bidra til energiomstillingen
H.K.H. Kronprins Haakon (t.v.), Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt og statsråd Grant Shapps (Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge).
H.K.H. Kronprins Haakon (t.v.), Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt og statsråd Grant Shapps (Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge).

En ABB-delegasjon sluttet seg til Kronprins Haakon og Storbritannias statsråd for New Energy and Net Zero, Grant Shapps, på et energiomstillingstoppmøte onsdag 1. mars i London. Arrangementet, hvor 500 energibedriftsledere og myndighetspersoner fra Norge og Storbritannia deltok, styrket samarbeidet mellom de to landene for å oppnå netto null innen 2050.

Arrangementet understreket betydningen av politiske rammer, investeringer, fremskritt innen digitalisering og kunstig intelligens og grenseoverskridende samarbeid mellom Storbritannia og Norge. Den søkte også å ta opp utfordringene og løsningene for å redusere utslippene fra produksjon av offshore olje og gass gjennom elektrifisering og havvind.

Med over 40 års erfaring som teknologileder innen kraftproduksjon, styring og kontroll av havvind, ble ABB invitert til å presentere hvordan elektrifisering av offshoreanlegg og integrering av fornybar energi kan bidra til å akselerere energiomstillingen.

- Det var en ære å kunne vise hvordan ABBs elektrifiserings-, automasjons- og digitaliseringsteknologier spiller en nøkkelrolle i elektrifisering av offshore-fasiliteter med fornybar energi ved å integrere havvind i energimiksen for å bidra til å redusere industrielle CO2-utslipp, sier Asmund Mæland, Senior Vice President Subsea and Offshore Power i ABB Energy Industries. - Slik teknologi øker også sikkerheten, driver produktiviteten, sikrer pålitelighet og øker effektiviteten for offshore energiprodusenter.

De miljømessige fordelene med havvind strekker seg utover å øke mengden fornybart i den totale miksen. For eksempel, ved Hywind Tampen i Nordsjøen – verdens første flytende vindpark for drift av olje- og gassplattformer – brukes havvind til dekarbonisering. Levering av fornybar kraft til olje- og gassfelt reduserer utslippene per fat produsert olje. ABBs del i prosjektet inkluderer en automatiseringsløsning som styrer kraftproduksjonen fra vindparken slik at den kan kobles til olje- og gassvirksomheten.

Storbritannia er forpliktet til å bli en supermakt i ren energi innen slutten av dette tiåret. I desember 2022 signerte regjeringen en avtale om samarbeid om fornybar offshoreenergi med EU og Nordsjølandene. Samarbeidet om utvikling av dette og kraftnett vil støtte Storbritannias mål om å femdoble produksjon av havvind til 50 GW innen 2030.

- For både Storbritannia og Norge er det en absolutt prioritet å styrke vår energisikkerhet og uavhengighet – å gå bort fra flyktige, internasjonale markeder for fossilt brensel og mot økt bruk av alternative energikilder, sier Grant Shapps statsråd for New Energy og Net Zero. - Dagens utvidelse av det historiske partnerskapet mellom våre to nasjoner vil gjøre nettopp det, øke vår bruk av de nyeste grønne teknologiene for å sikre forsyningssikkerhet og øke samarbeidet om de siste innovasjonene og utviklingene som vil opprettholde våre posisjoner som verdensledere på dette feltet.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr og maritime løsninger. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er forpliktet til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning på investeringer og sikker, smart og bærekraftig drift. go.abb/processautomation

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

H.K.H. Kronprins Haakon (t.v.), Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt og statsråd Grant Shapps (Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge).
H.K.H. Kronprins Haakon (t.v.), Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt og statsråd Grant Shapps (Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge).
Last ned bilde
Asmund Mæland, Senior Vice President Subsea and Offshore Power hos ABB Energy Industries (Foto: Innovasjon Norge).
Asmund Mæland, Senior Vice President Subsea and Offshore Power hos ABB Energy Industries (Foto: Innovasjon Norge).
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt22.11.2023 15:34:41 CET | Pressemelding

Energianalyser utført på mer enn 2000 motordrevne systemer viser en gjennomsnittlig potensiell energibesparelse på 31 prosent per motor. Total energibesparelse i motordriftenes levetid tilsvarer årlig forbruk* i 1,25 millioner husholdninger. Kutter opp mot 1,5 millioner tonn av CO2-utslipp med en tilbakebetalingstid ned mot 3 måneder, avhengig av regional energimiks og -kostnad.

ABB E-mobility støtter Scania globalt med ladeløsninger for elektriske kjøretøy2.11.2023 07:00:00 CET | Pressemelding

ABB E-mobility har tegnet en global rammeavtale med Scania for å leverere hele sin portfølje av DC-ladeløsninger Avtalen bygger på et langvarig partnerskap mellom de to selskapene og innebærer at ABB E-mobility vil støtte Scania i deres kundetilbud ABB E-mobilitys portefølje gjør det mulig for Scania å tilby en komplett løsning for kunder som elektrifiserer sin kjøretøysflåte - gjennom å leverere både kjøretøy, ladere, service og programvare

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom