ABB

ABB og Pace CCS samarbeider for å drive vekst innen karbonfangst og -lagring

Del
• ABB og Pace CCS går sammen for å levere en løsning som reduserer kostnadene ved å integrere karbonfangst og -lagring (CCS) i nye og eksisterende industrielle operasjoner • Kunder vil kunne bruke digitale tvillinger for å teste konseptet, utforske scenarier og kartlegge driftsmodeller på tvers av kompleks CCS-infrastruktur • Reduksjon av investeringskostnadene og driftsrisiko vil være avgjørende for å oppskalere det kommersielle CCS-markedet
ABB og Pace CCS samarbeider om karbonfangst og -lagring.
ABB og Pace CCS samarbeider om karbonfangst og -lagring.

For å gjøre fangst, transport og lagring av industrielle CO2-utslipp mer tilgjengelig, har ABB signert en partnerskapsavtale med Pace CCS, en global leder innen tekniske løsninger for dette.

Selskapene vil sammen bruke sin respektive ekspertise for å gjøre det enklere for industribedrifter å implementere CCS-infrastruktur ved å senke både investerings- og driftskostnader som kreves for å komme inn i markedet.

CCS innebærer å fange CO2-utslipp fra industrielle prosesser og deretter transportere dette via skip eller rørledning til underjordisk lagring. For at land skal oppnå sine netto-null-forpliktelser, må industriens opptak vokse 120 ganger innen 2050, ifølge en McKinsey & Company-analyse1. Hvis det lykkes, kan CCS alene være ansvarlig for å redusere CO2-utslippene fra industrien med 45 prosent.

- Til dags dato har en av de største utfordringene for større utrulling av CCS vært mangel på operasjonell praksis i hele verdikjeden, men den kombinerte ekspertisen til ABB og Pace CCS kan endre dette, sier Matt Healey, konsernsjef i Pace CCS. - Selv om bedrifter kan se fordelene med CCS, er det fortsatt en motvilje mot å foreta investeringen uten klar kunnskap om hvordan ting vil fungere for alle trinn i prosessen.

ABB og Pace CCS-partnerskapet vil løse dette ved bruk av digital tvillinger, det vil si en virtuell kopi av en ekte, fysisk prosess eller anlegg. Teknologien simulerer designfasen og tester scenarier for å sikre at designet er egnet til formålet. Dette vil demonstrere for kundene hvordan de smidig kan komme i gang med CCS. Løsningen vil kartlegge ulike scenarier, inkludert modellering av lagringen under bakken, og vil inkludere ABB Ability™ OPTIMAX® energistyringssystem for å estimere og styre energiforbruket.

- Karbonfangst og -lagring er en kritisk del for å akselerere den globale avkarboniseringen. Mens vi etablerer nye, fornybare energikilder i energimiksen, vil vi fortsatt trenge tilgang til tradisjonell energiinfrastruktur, sier Brandon Spencer, leder for ABB Energy Industries. - Vi må gjøre disse mer bærekraftige, minimere utslippene, og dette kan oppnås ved å ta karbondioksidet de produserer ut av atmosfæren og ned i bakken for lagring.

ABB har forpliktet seg til å drive industriell energieffektivitet og hjelpe kundene med å redusere sine årlige karbonutslipp med minst 100 megatonn innen 2030.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr og maritime løsninger. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er forpliktet til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning på investeringer og sikker, smart og bærekraftig drift. go.abb/processautomation

Fotnote 1: Scaling the CCUS industry to achieve net-zero | McKinsey

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB og Pace CCS samarbeider om karbonfangst og -lagring.
ABB og Pace CCS samarbeider om karbonfangst og -lagring.
Last ned bilde
Eksempel på infrastruktur for karbonfangst og -lagring.
Eksempel på infrastruktur for karbonfangst og -lagring.
Last ned bilde

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Topsøe, ABB og Fluor inngår allianse for å utvikle standardisert konsept for SOEC elektrolysefabrikk19.6.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding

Den nye alliansen vil bygge Topsøes Solid Oxide Electrolysis Cells (SOEC) fabrikk i Virginia, USA basert på en standardisert tilnærming, forutsatt endelig investeringsbeslutning. Fabrikken vil levere toppmoderne elektrolysatorer for effektiv produksjon av grønt hydrogen. Grønt hydrogen og dets derivater, som grønn ammoniakk og eMethanol, kan brukes som e-drivstoff eller kjemikalier som er nøkkelen til å avkarbonisere energikrevende næringer og langdistansetransport.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye