Avinor

Rekordmange søkere til Avinors flygelederutdanning

Del
Da søknadsfristen til flygelederutdanningen gikk ut ved midnatt 15. februar, hadde det kommet inn rett under 1000 søkere til 20 studieplasser. Dette er søkerrekord for flygelederyrket. Om lag 40 prosent av søkerne var kvinner.
Foto: Avinor/Catchlight fotostudio
Foto: Avinor/Catchlight fotostudio

-Det er gledelig at så mange unge søker seg til Avinorflygelederyrket og luftfarten. Jeg tror noe årsaken til det rekordhøye søkertallet er en kombinasjon av at man får mulighet til å jobbe med både luftfart og ny teknologi i årene som kommer. Vi er nå inne i en fase hvor neste generasjons teknologi for luftfarten utvikles. Dette, kombinert med Avinors viktige samfunnsoppdrag hvor vi kobler Norge og verden sammen, tror jeg appellerer til de nesten 1000 søkerne som sikter seg mot flygelederutdanningen, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor. 

Konkurransen om studieplassene er knallhard, og det stilles strenge krav for å nå gjennom nåløyet som er basert på behovene knyttet til fremtidens lufttrafikktjeneste. Neste fase er seleksjon, hvor de utvalgte kandidatene må gjennomføre intervju, praktiske prøver og medisinsk sjekk. 

-Det er gledelig at begge kjønn er godt representert i søkermassen. Her vil det være mulig å sikre en mangfoldig rekruttering, sier Foss i Avinor. 

Flygelederyrket omfatter kontroll av luftrommet i Norge, enten i kontrolltårn på lufthavner eller ved en kontrollsentral, i det som kjennetegnes som flysikringstjenesten. Årlig er det ca. 525.000 flybevegelser i norsk luftrom, som omfatter både rutefly, ambulanseflyvninger, militær trafikk og helikoptertrafikk. Kandidatene som kommer gjennom nåløyet, og blir tatt opp til flygelederutdanningen starter med et års teoretisk grunnutdanning i Praha, Tsjekkia. Dersom man består grunnutdanningen, fortsetter man i praksis ved en operativ enhet i Norge, før man blir sertifisert flygeleder. 

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Foto: Avinor/Catchlight fotostudio
Foto: Avinor/Catchlight fotostudio
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom