DKS-LAB går inn i sitt tredje år

DKS-LAB er et landsdekkende nettverk av faglige utviklingsplattformer for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken, hvor utøvere innen det visuelle kunstfeltet får anledning til å utvikle sine individuelle prosjekter gjennom et faglig kollegium, kurs og praktisk erfaring med skolebesøk.
Ordningen er et flerårig samarbeid mellom vertsinstitusjoner, fylkeskommuner, kommuner, Sparebankstiftelsen DNB og Kulturtanken som skal legge til rette for å gi kunstnere, kunsthåndverkere, designere og arkitekter bedre forutsetninger for å utvikle innhold til DKS-ordningen. Prosjektet har et treårig løp i sin nåværende form fra 2021-23.
Bedre kunstmøter og mer kompetanse
Et overordnet mål for ordningen er å gi flere barn og unge et kvalitativt suverent møte med visuell kunst, uavhengig av geografi, økonomi og sosial bakgrunn. I tillegg skal DKS-LAB bygge kunstnerisk og institusjonell kompetanse i det frie kunstfeltet.
I 2022 ble ordningen utvidet med spesialiserte piloter for utøvere innen design og arkitektur, samt en pilot spesielt rettet mot kunstkritikk for barn og unge. Disse videreføres i 2023.
– Dette er tredje året med DKS-lab som nasjonalt initiativ, og mye tyder på at den har en fremtid som permanent ordning. Det er imponerende å se hvor mye våre samarbeidspartnere - både institusjoner, fylker og kommuner - har fått til med dette, sier Kyrre Bjørkås, fagansvarlig for visuell kunst i Kulturtanken.
– Ved årets slutt vil rundt regnet 150 kunstnere, kunsthåndverkere, designere, arkitekter og kritikere ha vært innom en lab. Nå skal vi bruke 2023 til å analysere hvordan det har virket inn i DKS-ordningen, og hvordan vi best rigger utviklingsarbeidet videre.
Årets samarbeidspartnere
Vertsinstitusjoner
Pikene på broen, Nordnorsk kunstnersenter, Kunsthall Trondheim, Møre og Romsdal Kunstsenter, Kunstbanken, Oppland kunstsenter, Bærum Kunsthall, Fotogalleriet, Oslo kunstforening, Telemark Kunstsenter, Vestfold Kunstsenter, Rogaland Kunstsenter, Agder Kunstsenter, Kristiansand Kunsthall, Bomuldsfabrikken, ROM for kunst og arkitektur (DKS-LAB design & arkitektur) og Henie Onstad Kunstsenter (DKS-LAB for kritikere).
Regionale samarbeidspartnere
Fylker: Troms og Finnmark, Nordland, Møre og Romsdal, Viken, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Rogaland og Agder.
Kommuner: Bærum, Tromsø, Stavanger, Trondheim og Lørenskog.
For henvendelser eller spørsmål om ordningen ta kontakt med Kyrre Bjørkås, fagansvarlig for visuell kunst i Kulturtanken: kbj@kulturtanken.no
Nøkkelord
Kontakter
Agnieszka J. BrynKommunikasjonsjef
Tel:922 15 646ajb@kulturtanken.noBilder


Lenker
Om Kulturtanken
Følg pressemeldinger fra Kulturtanken
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturtanken på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Kulturtanken
Søk midler til inkluderende kulturaktiviteter for barn og unge25.2.2025 06:03:00 CET | Pressemelding
Søk tilskuddsordningen «Inkludering i kulturliv» innen 30. april.
Årets utlysinger til DKS-LAB for visuell kunst, arkitektur og design er åpne14.2.2025 14:47:45 CET | Pressemelding
Bli en del av den landsdekkende satsingen! Søknadsfristen er 14. mars.
Søk om midler til mangfold og medvirkning i kulturlivet21.1.2025 06:05:00 CET | Pressemelding
Henholdsvis 1 og 5 millioner skal fordeles på prosjekter som fremmer mangfold og medvirkning i barn og unges kulturtilbud, med mål om å gjøre kunst og kultur mer inkluderende for flere barn og unge. Søknadsfristen er 28. februar.
Disse får tilskudd til pilotmidler knyttet til «Krafttak for mangfold i kulturfrivilligheten»2.12.2024 13:54:16 CET | Pressemelding
12 prosjekter med stor overføringsverdi skal bidra til større inkludering for barn og unge i kulturlivet.
Disse får tilskudd til styrket medvirkning i kultur- og fritidsaktiviteter26.11.2024 06:02:00 CET | Pressemelding
Nordnorsk Design- og Arkitektursenter og Trøndelag fylkeskommune tildeles 500 000 kroner hver til utvikling av prosjekter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom