Utleiemegleren

Sterk økning i leieprisene

Del
Leieprisene nasjonalt på Utleiemeglerens 17 000 boliger har økt med 9 prosent fra januar 2022 til januar 2023. Fra desember 2022 til januar 2023 ser vi en økning på 7,8 prosent. - Vi forventer høy aktivitet i leiemarkedet og sterkt press på leieprisene i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.
Siri Anne Bernum Halck, regionsjef i Utleiemegleren.
Siri Anne Bernum Halck, regionsjef i Utleiemegleren.

Oslo

I januar kostet det i gjennomsnitt 11075 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med forrige måned øker leieprisene med 4,8%. Sammenlignet med januar i fjor øker leieprisene med 9,6%. 

En 2-roms i Oslo kostet i gjennomsnitt 15005 kroner. Dette gir en økning på 2,6% sammenlignet med desember og en økning på 7,7% sammenlignet med januar i fjor.
 
Gjennomsnittsprisen for 3-roms leilighetene øker med 6,4% sammenlignet med fjoråret. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms leilighet i Oslo i januar var 17 893 kroner.  
 
Januar har vært en måned med høy aktivitet i leiemarkedet i hovedstaden.
 
- Det er fortsatt størst etterspørsel etter 2-roms leiligheter og overvekten av leietakere er unge mennesker, både single og par i etableringsfasen.  

- Det er fortsatt mange boligselgere som velger å leie ut. Vi opplever en økende tendens fra våre utleiere om å leie ut for korttidsutleie, og opplever samtidig den samme tendensen hos leietakerne. Det er enkelt å “matche” objekt og leietaker. Det er en økende interesse blant investorer som vil investere i utleieboliger, sier regionsjef, Siri Anne Bernum Halck.
 

Asker og Bærum

En 3-roms leilighet kostet i gjennomsnitt 16173 kroner i januar. Sammenlignet med forrige måned øker leieprisen med hele 9,8%. Sammenlignet med fjoråret øker leieprisen med 4,7%.  

I januar kostet det i gjennomsnitt 19 854 kroner å leie en 4-roms leilighet i Asker og Bærum. Leieprisene øker med 3,1% sammenlignet med forrige måned og med 1,3% sammenlignet med januar i fjor.

- Utleiemarkedet i Asker og Bærum startet 2023 som forventet. Vi hadde mye aktivitet i markedet både på utleie og oppdragsinngangen. Vi ser en sterk prisvekst på årsbasis på 3- og 4-roms leiligheter, sier daglig leder i Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen.
 

Bergen

Gjennomsnittsprisen for en 2-roms leilighet i Bergen kostet i 13 101 kroner i januar. Sammenlignet med desember ser vi en økning på hele 5,6%. 

- Det hete leiemarkedet fortsatte i januar. I januar begynte vi faktisk allerede å få en rekke henvendelser fra studenter som ønsker å leie bolig fra semesterstart til høsten. Det er nytt av i år at studentene er så tidlig ute. Vi har i mange år anbefalt leietakere å være tidlig ute for å orientere seg i leiemarkedet og finne seg et sted å bo før det verste trykket på leiemarkedet om sommeren. 

- I januar leide vi ut ca. 25 % flere boliger enn i januar 2020, som var den siste januarmåneden før pandemien. Prisutviklingen den siste tiden er jevnt stigende for de fleste boligtyper, sier daglig leder i Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove. 

 

Drammen

I Drammen øker leieprisene med 6,7% sammenlignet med i fjor. Leieprisene har vært gode og stigende, men det har også vært en del leiligheter i nyere prosjekter som har trukket snittprisen opp. 

- Vi merker færre oppsigelser nå enn tidligere. Det virker som det er flere utleiere og leietakere som velger å sitte rolig i båten og ikke foreta seg noe i disse urolige økonomiske tider. Det er fortsatt godt oppmøte på visning og utleiers marked, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Romerike

I januar kostet det i gjennomsnitt 9 690 kroner å leie en 1-roms leilighet på Romerike. Dette gir en økning på hele 19,9% sammenlignet med forrige måned, og en økning på 7,8% sammenlignet med januar i fjor.  
 

Nedre Romerike:  

- Etter flere måneder med en jevn prisoppgang for leieprisene generelt, bød årets første måned hovedsakelig på noe nedgang i snittprisene på Romerike. Dette skyldes først og fremst at det er et stort antall boliger til leie. Mange velger å leie ut fremfor å selge i et usikkert salgsmarked, og i tillegg ferdigstilles det for tiden flere boligprosjekter på Romerike. Dette betyr at leietakerne får et større antall utleieboliger å velge mellom, som igjen medfører at de kan være mer prisbevisste i jakten på bolig. Det blir spennende å følge utviklingen videre de neste månedene. Det er fortsatt god etterspørsel etter boliger i vårt område. Vi tror dette vil vedvare også fremover og at leieprisene vil øke noe igjen, sier daglig leder i Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Øvre Romerike: 

- Interessen fra leietakerne har tatt seg opp utover i januar etter en rolig siste del av desember. Det har vært god interesse på mange av våre annonserte boliger.
Spesielt stor interesse har det vært på nyere boliger med god standard og sentral beliggenhet, sier dagligleder i Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad.

 

Stavanger 

I Stavanger var gjennomsnittprisen for en 3-roms leilighet 14 376 kroner i januar. Dette gir en økning på hele 18,1% sammenlignet med forrige måned og en økning på 5,3% sammenlignet med i fjor.

Antall ledige boliger i Stavanger har gått ned med 12,1% fra forrige måned.

- Vi antar at leieprisene vil fortsette den positive utviklingen i månedene som kommer, sier daglig leder i Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge. 

 

Trondheim

I januar kostet en 2-roms i Trondheim i gjennomsnitt 12003 kroner, som er en økning på 9,0% sammenlignet med desember. Sammenlignet med januar i fjor øker leieprisene med 8,3%.

En 3-roms leilighet kostet i gjennomsnitt 16 675 kroner i januar. Sammenlignet med forrige måned øker leieprisen med 8,7%. Sammenlignet med fjoråret øker leieprisen med 4,6%.

- Vi opplever, på grunn av prisstigningen i markedet generelt, at dette gir økte leiepriser i Trondheim, sier daglig leder i Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

 

Østfold

I Østfold øker leieprisene med 11,7% sammenlignet med januar i fjor.

- Vi signerte 37 kontrakter i januar og det har vært størst etterspørsel etter 2-og 3-roms boliger. Det er også en økning på 7% prosent i antall oppdrag mot starten av januar, og det annonseres nå over 500 boliger i vårt distrikt, sier daglig leder i Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen.

 

Vestfold

- Vi opplever meget høy aktivitet i leiemarkedet om dagen i Vestfold og Grenland. Det er merkbart flere som kontakter oss for å leie ut enn normalt for årstiden. Jeg tror noe av årsaken er at boligmarkedet har stoppet opp litt de siste månedene. Mange får ikke solgt eller er redde de ikke får solgt, at de leier de ut i stedet. Det blir spennende å se hvordan denne utviklingen fortsetter, sier daglig leder i Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen. 

Kristiansand 

I Kristiansand øker leieprisene med 7% sammenlignet med januar i fjor.  
- Vi opplever, på grunn av prisstigningen i markedet generelt, at dette gir økte leiepriser i Kristiansand, sier daglig leder i Utleiemegleren Kristiansand, Tor-Gunnar Albert.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Siri Anne Bernum Halck, regionsjef i Utleiemegleren.
Siri Anne Bernum Halck, regionsjef i Utleiemegleren.
Last ned bilde

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00https://www.utleiemegleren.no/

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 17 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Jessheim, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har i dag ca. 200 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. 

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

Utleiemegleren signerte rekordmange kontrakter i oktober7.11.2023 11:59:28 CET | Pressemelding

Leieprisen for alle boligtyper øker med 9,7% i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med 2022. Utleiemegleren hadde ca. like mange annonserte boliger i oktober, som i høysesongen i juni. Dette skyldes primært nedgangen i salgsmarkedet. - Utleiemegleren signerte 1157 kontrakter i oktober, som er en økning på over 28% sammenlignet med oktober i fjor. Det var like mange annonserte boliger på markedet i oktober 2023, som i oktober 2019, som var siste normalår før koronapandemien. Dette viser at vi nå har et midlertidig normalisert leiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Boligeiere får ikke solgt – velger å leie ut11.10.2023 08:48:33 CEST | Pressemelding

September viser rekordhøye leiepriser nasjonalt, men den kraftige leieprisveksten har roet seg. Leiemarkedet har fått midlertidig hjelp av boligeiere som ikke får solgt. Nasjonalt øker leieprisen for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje. – Vi merker at flere ønsker kortere leiekontrakter for å unngå gevinstbeskatning ved påfølgende salg, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Dyrt å eie! Dyrt å leie?7.9.2023 11:00:00 CEST | Pressemelding

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje på landsbasis øker med 5,1% siden forrige måned, og med 6,7% siden august i fjor. Med en styringsrente som er ventet å stige fremover, vokser også gjeldsbetjeningsgraden til skyhøye nivåer. Til tross for prisøkningen vi ser på leiemarkedet, vil det i mange tilfeller være rimeligere å leie bolig, fremfor å eie, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom