NRK

Ny NRK-serie fra Ål folkehøgskole: Ål inn

Del
En serie om vennskap, kjærlighet og å finne seg selv – på Ål, en folkehøgskole der alle snakker tegnspråk. Premiere tirsdag 14. februar i NRK TV.
Foto: Stian A. Giltvedt, Fabelaktiv / NRK
Foto: Stian A. Giltvedt, Fabelaktiv / NRK

– I «Ål inn» møter vi mange fine ungdommer og lærere som har både like og ulike utfordringer som det hørende ungdom har. Vi er glade for at NRK nå kan vise til et større publikum hvordan det er å gå på en folkehøgskole med tegnspråk, sier prosjektredaktør i NRK, Truels Zeiner-Henriksen.

I serien følger vi noen av elevene og lærerne ved Ål folkehøgskole gjennom et helt år. Fra den første spente skolestarten i august til den tårevåte avslutningen i mai. Fra bli-kjent-hytteturen til skoleturen til Island. Fra bollebaking til forelskelse. Via internatliv, krangler og hverdager. Hele tiden tett på hovedpersonene våre.

Ål er egentlig en ganske vanlig folkehøgskole, men det er én ting som skiller den fra andre: All undervisning skjer på tegnspråk.

De fleste ved skolen er døve, men hvert år er det også noen hørende elever som aldri har brukt tegnspråk tidligere. Vi får oppleve samholdet elevene skaper, og ser samtidig både bakover og framover på utenforskapet mange døve føler i storsamfunnet.

I serien møter vi døve og hørende elever med ulike bakgrunner og historier, og lærere i sin første jobb. Vi blir med på en reise mot det å finne seg selv og ta de første stegene inn i en ukjent verden og et ukjent språk.

Kontakter

Bilder

Foto: Stian A. Giltvedt, Fabelaktiv / NRK
Foto: Stian A. Giltvedt, Fabelaktiv / NRK
Last ned bilde
Fra venstre: Camilla, Kevin og Elisa. Foto: Stian A. Giltvedt, Fabelaktiv / NRK
Fra venstre: Camilla, Kevin og Elisa. Foto: Stian A. Giltvedt, Fabelaktiv / NRK
Last ned bilde
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye