Elaway AS

Konkurransen tilspisser seg i elbillader-markedet: Elaway kjøper Flowe Charging AS

Del
Elbillader-selskapet Elaway, eid av strømgigantene Hafslund og Eviny, kjøper konkurrenten Flowe.

Elaway styrker seg innen elbillading for borettslag og sameier, og vokser i et marked med stort potensiale, men også hard konkurranse. Selskapet fortsetter å vokse raskt selv om det mer enn doblet omsetningen i fjor. 

– Vi er stolte av å fortelle at vi har kjøpt Flowe. Vi satser offensivt og har vokst mye det siste året. Oppkjøpet betyr at vi får enda større fart på overgangen til elbil for alle som bor i borettslag og sameier over hele landet, sier Group CEO i Elaway Stian Bjørhei.

De ansatte i Flowe blir med videre i Elaway, og Bjørhei poengterer at kompetansen og ressursene fra Flowe vil være et godt tilskudd inn i selskapet.

– Flowe og Elaway har begge jobbet mot samme mål: å kunne tilby markedsledende løsninger for elbillading som gjør det enklere å velge elektrisk neste gang du skal kjøpe eller bytte bil.  Dette er et viktig bidrag til en fornybar fremtid. Nå blir vi sterkere, og ser frem til å fortsette å utvikle og tilby gode ladeopplevelser, sier han. 

Kundene i Elaway og Flowe vil ikke merke noen endring med det første, og disse vil bli ivaretatt på samme måte som før. På litt lengre sikt vil alle kundene få glede av at Elaway investerer tungt i teknologi som vil gi enda bedre ladeopplevelser for alle kundene. 

Konkurransen tilspisser deg i et marked med mye aktivitet. For Elaway er det viktig å være proaktiv og offensiv i en markedssituasjon med mange muligheter for vekst og innovasjon. 

– Ingen land i verden har flere elbiler per innbygger enn Norge, og utviklingen har gått raskt. Samfunnet skal gjennom en omfattende omstilling og elektrifisering, og Elaway har som mål å være en pådriver til å utvikle og drifte løsninger for fremtiden. 

Flowe har, akkurat som Elaway, en satsning i Sverige. Bjørhei forklarer at selskapets vekstambisjoner i Europa blir styrket av oppkjøpet:

– Vi skal bli markedsledende i Europa, og er allerede godt i gang i både Sverige og Tyskland, forklarer han.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Elaway AS

OM ELAWAY
Elaway bygger og drifter ladeanlegg for borettslag og sameier. Siden det første anlegget ble satt opp i august 2019 har selskapet blitt en av de største ladeaktørene for boligselskaper i Norge, og selskaper ekspanderer nå i Europa. I tillegg til å prosjektere, installere og finansiere anlegg for elbillading, tilbyr Elaway også administrasjon og drift av anleggene. Dette gjør vi for å sikre en enkel hverdag både for styrene og elbileierne. Elaway har solide eiere i Eviny og Hafslund, to av Norges største kraftkonsern.

OM FLOWE
Flowe er et ladeselskap som siden 2018 har avtale med boligselskaper med mer enn 5000 parkeringsplasser i Norge og Sverige. Selskapet er grunnlagt av Marius Plejdrup Rønningen.

Følg pressemeldinger fra Elaway AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elaway AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.