Trygg Trafikk

6 personer omkom i januar-trafikken

Del
Med seks omkomne i januar er det en økning fra fjorårets to omkomne i samme måned. – 2022 var et dårlig år for trafikantene. Dessverre har vi fått en trist start på dette året, sier pressesjef i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Fem menn og en kvinne mistet livet i januar. Fem av de omkomne var bilførere, mens en var fotgjenger. Fire av ulykkene var møteulykker mellom personbil og vogntog.

- Vi konstaterer en trist start på året. Det er først og fremst bilførere som har mistet livet i januar, i alderen fra 18 til 78 år. Vi må hele tiden oppfordre hver og en til å tenke gjennom det ansvaret vi har for hverandres liv og helse når vi beveger oss i trafikken. Det skal utrolig lite til før det går galt. Gi deg selv størst mulig marginer når du er på veien, oppfordrer Solstad Steen.

Advarer mot krevende vinterforhold

- Det er varierende kjøreforhold over hele landet, og forholdene endres raskt. Vi har store mengder snø den ene dagen og holke dagen etter. Dette kan by på utfordringer for selv de mest erfarne sjåfører, sier Solstad Steen.

Gode og riktige dekk er en selvfølge under slike forhold, i tillegg er det viktig å være påpasselig med farten. Å avpasse farten til forholdene er det beste man kan gjøre for å minske ulykkesrisikoen på norsk vinterføre.

- Det kan være glatt selv om veien ser bar ut eller det er snødekke. Tilpass farten etter forholdene og vær ekstra forsiktig inn mot svinger. Hold også god avstand til andre biler, syklister og fotgjengere, sier Solstad Steen.

Under slike forhold må alle vurdere nøye om de virkelig trenger å kjøre bil

Fjern snø og is fra bilen

Husk å fjerne snø fra bilen og skrape rutene fri for is, oppfordrer Trygg Trafikk.

- Vi har dessverre sett en del eksempler i mediene hvor sjåfører ikke har tatt seg tiden til å sørge for god og helt nødvendig sikt fra bilen. Dette er sjåførens ansvar og gjør du ikke dette risikerer du enten førerkortbeslag eller å forårsake en alvorlig ulykke. Du har ingen ting å gjøre bak rattet i en bil om du ikke har god sikt foran deg, avslutter Solstad Steen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadd i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom