Universal Music Norge

Plaza slapp sitt solo debutalbum «Plaza O Plomo» sist fredag

Del

Selv om UNDERGRUNN på ingen måte er over og ut, ser flere av medlemmene frem og tar steget videre med solokarrierer. Gabriel Doria, bedre kjent som Plaza, er ikke et unntak. Den 20 år gamle artisten slapp sitt høyest etterlengtede solo debutalbum «Plaza O Plomo» 27. Januar. Albumet er en kompromissløs og naken skildring av Plaza, hvor han har lekt med ulike sjangere og testet ting han aldri har gjort tidligere.

20 år gamle Plaza slapp endelig sitt etterlengtede solo debutalbum «Plaza O Plomo» 27 januar. Det har ikke vært en enkel prosess for den unge artisten. Som Plaza selv sier: “Å jobbe med et soloalbum for første gang har vært lærerikt og deilig, men samtidig vanskelig og tidskrevende. Det er en helt annen prosess enn å lage et gruppe-album.”

Plaza reiste til Rio de Janeiro i Brazil, hvor hans far er ifra, med fire venner (s/o Frkvns, Orkidé og Rik Pappa) for å få nye ideer, impulser og visjoner til albumet. 

HØR «Plaza O Plomo» HER

Se musikkvideoen til «Mata : Come» her

Plaza beskriver:

- “Når jeg skrev ny musikk over Rik Pappa sine beats i Rio, lagde vi noe jeg er overbevist om at man ikke kunne lage hjemme i Oslo. Akkurat det tror jeg man kan høre i f.eks. "Maracana" & "Mata : Come". Det hele kan vel kalles en slags «kunstnerisk retreat» hvor du er helt i fred og ro uten noe dårlig tid eller press fra utsiden. Så linket jeg også opp med bestemoren min, som for øvrig snakker på 2 Gode Grunner.”

På «Plaza O Plomo» får du servert 7 låter, alle produsert av UNDERGRUNN medlem og produsent, Rik Pappa.

Rik Pappa forteller om produksjonen til albumet:

- “I produksjonen har jeg blandet Plaza sine røtter fra Norge og Brasil. Dette prosjektet handler derimot ikke om hverken Brasil eller Norge, det handler om Plaza. Han har musikalsk bredde som gir meg spillerom. Den bredden speiler seg i prosjektet og soundet. Hits, ballader, utforskning. Sanger en kan synge, danse og gråte til. Servert av oss, Norges framtid.”

Track list:

Mata : Come

Null Filter

FastLyfe

Lola

Maracana

Drikker & Drukner

2 Gode Grunner

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Alessandra slipper fan-favoritten Marameo!19.7.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding

Alessandra holder seg produktiv og slipper i dag den høyt etterspurte fan-favoritten Marameo! Den italienske låten, som har vært en fast del av den utsolgte Europa-turnéen til Alessandra, har allerede rukket å gå viralt på sosiale medier. Alessandra og hennes solide fanskare har etterspurt et gjestevers fra den globale popstjernen Rosalia, og dette har bidratt til at innholdet har fått over millioner av likes på TikTok alene! Om låten sier Alessandra: “Jeg har gledet meg så mye til å slippe Marameo! Denne sangen var alltid den gøyeste å opptre på turnéen. Fans har etterspurt den i sååå mange måneder og derfor vil jeg at de skal få den nå!” – Alessandra Låten er det perfekte tilskuddet til de varme sommerkveldene vi har i vente. Alessandra kan også hinte om mer italiensk-inspirert musikk fremover: “Jeg får vist mye av min italienske side som jeg ikke har gjort så mye frem til nå, men har lyst til å vise mer fremover” – Alessandra Se opptreden med Alessandras fans i Barcelonas gater HER.

Secret Garden kunngjør sitt 12. studioalbum "Songs in the Circle of Time"18.7.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

Secret Garden annonserer at et nytt album, "Songs in the Circle of Time", kommer til høsten. Første smakebit, "Renaissance", utgis allerede i sommer. Låten er vakker og grasiøs, båret av Fionnuala Sherrys fiolin. Om inspirasjonen for denne låten sier Løvland: "Under skrivingen av dette albumet mistet jeg dessverre min søster. Jeg hadde nettopp ferdigstilt dette stykket og fremførte det i hennes begravelse. Tjenesten ble holdt i en gammel steinkirke fra 1100-tallet. Stedet og den klassiske inspirasjonen ga navnet 'Renaissance', som betyr 'gjenfødelse'." "Under skriveperioden for dette albumet mistet jeg dessverre min søster. Jeg hadde nettopp fullført dette stykket og bestemte meg for å fremføre det i hennes begravelse. Seremonien ble holdt i en gammel steinkirke fra 1100-tallet. Stedet og den klassiske inspirasjonen ga navnet 'Renaissance', som betyr 'gjenfødelse' eller 'ny oppfinnelse'. "Songs in the Circle of Time" er Secret Gardens 12. studioalbum. Albumet er en fortryllende blandin

Eminem - The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)12.7.2024 10:35:04 CEST | Pressemelding

I dag slapp Eminem albumet The Death of Slim Shady (Coup De Grâce). Albumet inneholder de tidligere utgitte singlene “Houdini” og “Tobey” er første nye album fra Marshall Bruce Mathers III siden Music To Be Murdered By, ett album som gikk #1 i Norge og har gått to ganger platina. Eminem er den mest sertifiserte artisten for sine singler i RIAAs (The Recording Industry Association of America) historie. The Marshall Mathers LP, The Eminem Show og Curtain Call samt sangene “Lose Yourself”, “Love the Way You Lie” og “Not Afraid” – har alle bidratt til at han er historisk. Gjennom karrieren har Eminem har solgt over 200 millioner album på verdensbasis og låtene hans har generert mer enn 100 millarder streams globalt.

Katy Perry er tilbake!12.7.2024 09:42:49 CEST | Pressemelding

Katy Perry er tilbake med ny musikk. Den nye låten, “Woman’s World”, er skrevet av Katy selv med hjelp fra Chloe Angelides og produsert av Dr. Luke, Vaughn Oliver, Aaron Joseph og Rocco Did It Again! Muskkvideo er også ute – se den HER. Artwork er tatt av den anerkjente britiske fotografen Jack Bridgland, og er første smakebit ut fra hennes kommende album 143 som slippes 20. september. Om albumet og tittelen sier hun selv; “I set out to create a bold, exuberant, celebratory dance-pop album with the symbolic 143 numerical expression of love as a throughline message”. Fredag ​​20. september vil Katy headline et utsolgt show på Rock in Rio i Brasil. Dette markere henne første opptreden på Rio de Janeiro-festivalen siden 2015. Under Paris Fashion Week 2024 gjorde hun en overraskende opptreden på Vogue World iført en Noir Kei Ninomiya geometrisk kjole. Senere kunne man se henne i Paris’ gater i en kjole med teksten til "Woman's World" påtrykket, spesialdesignet av Heather Picchiottino. Gjen

Bråtabrann klar for fullspekket festivalsommer og nytt låtslipp4.7.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

Bråtabrann er klare for en full festivalsommer der de blant annet gjester selveste Countryfestivalen på Vinstra! Samme dag som de står på scenen der, slipper bandet ny musikk. Låten med den passende tittelen ‘Det var en drøm’ handler nettopp om kvelder og scener som blant annet den på Vinstra. Det å våge å følge drømmene sine og gjøre det man liker aller best. Hør låta her: https://bratabrann.lnk.to/Alleveier Om låten sier Bråtabrann: ‘Det var en drøm’ er en reise i seg selv hvor man prøver å finne ut hvem man er. I et kaos av hva som forventes av oss, hva som er A4 og hva vi ønsker for oss selv oppstår en drøm. Det er en skummel tanke å skulle følge drømmene sine, men vi sier: Gjør det! Tidligere i år slapp bandet en av countryhistoriens største klassikere i norsk drakt sammen med Oda Gondrosen som havnet på #15 plass på Spotify sin viral-liste over landets mest delte låter. ¨Sønderdrukken sang¨ ble tatt svært godt imot av publikum, har allerede rukket å få over 270 000 avspillinger.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye