Den Norske Turistforening

Sparker i gang turåret med Norges største utedag

Del
DNT inviterer igjen til Kom deg ut-dagen med enkle uteaktiviteter og introduksjon til friluftslivet. – Viktigere enn noen gang, tror generalsekretæren.
Søndag 5. februar er det klart for Kom deg ut-dagen igjen! FOTO: Line Hårklau
Søndag 5. februar er det klart for Kom deg ut-dagen igjen! FOTO: Line Hårklau

Søndag 5. februar er det klart for kom deg ut-dagen med rundt 160 gratis arrangementer på mange steder i landet. 

– Vårt ønske med Kom deg ut-dagen er å inspirere folk til å være aktive ute nå på vinteren,og det gjør vi med ålage til en morsom dag for store og små i nærmiljøet,sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.  

Han tror denne gratis aktivitetsdagen kan være viktigere enn noen gang.  

Folk har strammere økonomi og det er mindre penger til fritidsaktiviteter. Derfor har det stor betydning at frivilligheten stiller opp og viser hvordan det enklefriluftslivet byr på alle slags aktiviteter som både gir opplevelser og avkobling. 

Motvirker dørstokkmila 

DNTs generalsekretær minner om at barn er mindre ute enn før. De bruker mer tid på skjerm og mindre på utelek. 

– Vinteren er vel en tid der dørstokkmila kan være høyere for både store og små. Så bli med for å komme i gang med vinterfriluftslivet! Det trenger ikke være så komplisert, sierKlarp Solvang. 

– Jeg håper flere vil invitere med noen som ikke kommer seg ut så ofte som de ønsker, eller som trenger tips til hvordan de kan komme i gang med friluftslivet. Ta med barn, barnebarn, venner og naboer!  

Mange ulike aktiviteter  

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres av Den Norske Turistforening og medlemsforeningene hver vinter og høst. 

Det inviteres til aktiviteter etter vær og føre, for eksempel ski, skøyting, aking, natursti eller bålkos.DNTs medlemsforeninger stiller med frivillige som hjelper til med aktiviteter, turquiz, råd og tips. Kom deg ut-dagen er også en gyllen mulighet for å få vite mer om fremtidige turer og aktiviteter i nærområdet.   

Alle arrangementene har egne nettsider der man kan lese om hva som skjer der man bor. Se oversikten over arrangementene på komdegut.dnt.no.

Nøkkelord

Kontakter

DNTs pressetelefon

Åpen også kveld og helg (ikke sms)

Tel:48450526

Bilder

Søndag 5. februar er det klart for Kom deg ut-dagen igjen! FOTO: Line Hårklau
Søndag 5. februar er det klart for Kom deg ut-dagen igjen! FOTO: Line Hårklau
Last ned bilde
Bli med på Kom deg ut-dagen, oppfordrer DNT! FOTO: Marius Dalseg
Bli med på Kom deg ut-dagen, oppfordrer DNT! FOTO: Marius Dalseg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening
Youngstorget 1
0181 Oslo

Den Norske Turistforening er et forbund av 57 selvstendige medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. Det er DNTs medlemsforeninger som driver hytter, merker stier og arrangerer turer.  DNT sentralt (administrasjon og landsstyre) skal legge til rette for at medlemsforeningene får utført sine oppgaver.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Turistforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye